S-au bătut la secția de vot. 65 de dosare penale întocmite

Data:

spot_img

S-au bătut la secția de vot. A fost nevoie ca forțele de ordine să intervină în mai multe județe din țară ducă ce au avut loc acte de violență în cadrul alegerilor locale și europarlamentare.

Un astfel de incident a avut loc într-o secție din Dolj. Un polițist a fost nevoit să folosească sprayul lacrimogen din dotare după ce spiritele de la intrarea în secție s-au aprins. Acesta a fost mușcat de o femeie în timpul conflictului.

Citește și: Cel mai galben oraș din țară are, pentru prima dată, primar PSD. Tot județul Hunedoara este roșu

„La un moment dat, unul dintre bărbaţii aflaţi în grup a devenit recalcitrant, fapt pentru care a fost folosit sprayul iritant lacrimogen din dotare. De asemenea, concubina bărbatului în cauză s-a apropiat de polițist și l-a mușcat de mână, fără a fi nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Dolj.

Două persoane au ajuns la spital

Un caz similar a avut loc și în Dâmbovița unde a pornit un conflict spontan. Polițiștii au trebuit să recurgă la utilizarea sprayul lacrimogen, iar două persoane au ajuns la spital.

„La data de 9 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Măneşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că membri unei familii au tras de o persoană să o bage într-un autoturism.

În urma deplasării la faţa locului şi din verificările preliminare, s-a stabilit că trei persoane care s-ar fi deplasat cu un autoturism ar fi vrut să îl parcheze şi i-ar fi solicitat unei alte persoane să se deplaseze din zona respectivă, fără a fi manifestate acte de violenţe.

Ulterior, în zonă, a venit un candidat la funcţia de primar şi un candidat la funcţia de consilier local, însoţiţi de o altă persoană. La un moment dat, în urma unui conflict spontan, cei doi bărbaţi de 30 şi 56 de ani ar fi fost agresaţi fizic de cele trei persoane reclamate”, precizează IPJ Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Un alt bărbat, de 53 de ani, care candida pentru funcţia de primar din comună, ar fi fost ameninţat cu acte de violenţă de aceleaşi persoane.

„Cele două persoane agresate fizic au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. În prezent, poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului, urmând să fie dispuse măsurile prevăzute de lege”, mai transmite IPJ Dâmboviţa.

S-au bătut la secția de vot. Incident unic la Brașov

La Brașov a avut loc un incident fără precedent. Unul dintre candidați a fost arestat pentru ultraj după ce ar fi amenințat-o cu moartea pe șefa Biroului Electoral Județean.

În ziua alegerilor au fost raportate în total peste 300 de incidente legate de procesul electoral, în contextul alegerilor locale și europarlamentare, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Au fost întocmite 65 de dosare penale și s-au aplicat amenzi de peste 47 de mii de lei. De asemenea, au fost date și mai multe avertismente, iar 56 de cazuri semnalate sunt încă în curs de verificare.

Citește și: Peste 300 de incidente legate de procesul electoral

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne a transmis ieri următoarele:

„Doamnelor și domnilor, vă pot informa că de la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

În întreaga țară au fost semnalate 312 incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea 114 nu s-au confirmat, iar 56 sunt în curs de verificare.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul”, a menționat acesta.

Dosare penale pentru 65 de posibile infracțiuni

MAI mai spune că, până acum, au fost deja aplicate 42 de amenzi a căror valoare totală depășește suma de 47 de mii de lei, dar și că s-au întocmit multiple dosare penale.

„Au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale: 42 de amenzi în valoare de peste 47.000 de lei și 45 de avertismente.

Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 65 de posibile infracțiuni”.

Tot ieri, Ministerul Afacerilor Interne anunța că o persoană din Vâlcea a decedat chiar în una din secțiile de votare.

„A fost înregistrat din păcate și un deces într-o secție de votare din județul Vâlcea. Un bărbat în vârstă de 45 de ani a făcut o criză de epilepsie și a intrat în Stop Cardio Respirator. În ciuda eforturilor echipelor medicale nu a putut fi salvat”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lituania pregătește planuri de evacuare în cazul unui conflict armat

Autoritățile din Lituania își pregătesc planurile pentru evacuări în...

Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Mihail Caraman, cu numele de serviciu „Mihai Neagu” și...