Aktual24 | O „armată de roboți” vrea să lanseze Ucraina împotriva Rusiei

Data:

spot_img

O „armată de roboți” vrea să lanseze Ucraina, care să ajute eforturile de război împotriva invaziei rusești, anunță Kyiv Post.

După succesul „armatei de drone”, Ucraina lansează acum programe similare pentru a atrage investiții și a dezvolta tehnologiile necesare pentru a descuraja și respinge invazia rusă.

Ministrul pentru Transformare Digitală, Mihailo Fedorov, a anunțat joi programele „Armata de război electronic (EW)” și „Armata de roboți” în timpul conferinței Forbes Tech 2023 din Lviv, în vestul Ucrainei.

Potrivit lui Fedorov, programul ar fi un cadru cuprinzător care cuprinde evoluții tehnologice și de afaceri, cu accent pe scalabilitate. Scalabilitatea este abilitatea de a crește atunci când adaugi resurse.

Citește și: Dosarul vaccinurilor, un caz cu prea multe semne de întrebare

„Ne vom baza pe deschiderea pieței și transparența pentru a atrage antreprenori care au creat deja diverse produse și care știu cum să scaleze produsele”, a spus Fedorov.

Anunțul lui Fedorov a venit după succesul „armatei de drone”, o campanie sistematică care l-a avut ca ambasador pe actorul Mark Hamill, din Star Wars.

Programul a inclus achiziționarea, întreținerea și desfășurarea de drone în războiul în curs, unde acestea au fost folosite pentru a ataca pozițiile rusești cu mare efect.

Citește și: Slatina este singurul oraş din Oltenia cu transport în comun 100% electric

Ucraina protejează rețeaua electrică de atacurile rusești cu un echipament cât o cutie de pizza

În fața unei noi ierni friguroase și disperat să țină instalațiile în funcțiune, operatorul rețelei electrice din Ucraina a importat în secret, cu ajutorul unor oficiali americani, echipamente speciale concepute în SUA pentru a rezista războiului electronic purtat de ruși, a aflat CNN.

Inginerii de la gigantul tehnologic american Cisco au petrecut săptămâni întregi construind și testând noul echipament într-un laborator din Austin, Texas, și au livrat un prototip în Ucraina în primăvară, potrivit Cisco.

Continuarea în Aktual24.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației

Totalitarismul, o amenințare la adresa democrației. Considerat un regim...

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden. Constantin Dan Cazacu...

Statele UE trebuie să propună candidații pentru noua Comisie Europeană până pe 30 august

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut...