Cât folosește România din potențialul de resurse regenerabile

Data:

Cât folosește România din potențialul de resurse regenerabile, în condițiile în care, conform datelor Eurostat, se află pe pe locul 10 în UE, peste nivelul mediu al Uniunii.

Potențialul de resurse regenerabile al Văii Jiului

Industria mineritului și energia produsă din surse regenerabile pot fi considerate complementare într-un context specific.

Deși mineritul tradițional poate ridica unele preocupări legate de mediu și durabilitate, tranziția către surse regenerabile de energie oferă o oportunitate de diversificare și de reducere a impactului asupra mediului.

Ministerul Energiei a aprobat în 9 noiembrie încheierea unui Acord-Cadru de Cooperare între Complexul Energetic Valea Jiului și compania australiană Green Gravity pentru a explora posibilitatea aplicării unei tehnologii inovative de stocare a energiei.

Citește și „Bombă de insolvență” în combinatul siderurgic Galați

În 27 noiembrie anunță semnarea unui Memorandum de Înțelegere, impreuna cu Societatea Complexul Energetic „Valea Jiului” SA și American Bio-Carbon Delaware LLC, ce vizează transformarea Centralei termoelectrice de la Paroșeni, situată în Valea Jiului, prin utilizarea biocarburantului produs de American Bio-Carbon din biomasă sustenabilă românească, înlocuind astfel cărbunele tradițional. Tot mai multe firme private oferă servicii de instalare panouri fotovoltaice, ceea ce demonstrează că există o cererea în creștere la nivelul Văii Jiului.

Cum poate fi exploatat potențialul de resurse regenerabile

Un aspect important în dezvoltarea domeniului de energie produsă prin surse regenerabile o reprezintă formarea profesională.

Între 26.03.2021 – 26.09.2023 s-a derulat un proiect susținut de Monsson Group și Universitatea Petroșani, prin programul POCU 2014-2020, care a furnizat cursuri de formare profesională în domeniile energiei verzi pentru 700 persoane.  

Începând cu 02.05.2023 și până la finalul anului se derulează un proiect prin programul Granturi Norvegiene 2014-2021, implementat de Asociația CROFMPS, care are ca obiectiv creșterea conștientizării cu privire la domeniul energiei regenerabile, prin traininguri oferite de specialiști în domeniu, români și norvegieni.

Încet, dar sigur, Valea Jiului face tranziția către o nouă era, a energiei verzi.

Continuarea în Gazeta de Dimineață.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto – GeoStru.eu

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...