Centrul de tratare a cancerului, promis cu fast de Olguța Vasilescu și Rafila, nu se mai construiește

Data:

Nu se mai construiește Centrul de tratare a cancerului la Spitalul Regional Craiova. Mai multe elemente ale proiectului de construire a Spitalului Regional de Urgență Craiova care fuseseră propuse în faza Studiului de Fezabilitate (SF) au dispărut sau au fost modificate în etapa studiilor detaliate pentru Documentatia tehnică în vederea obținerii autorizației de construire (DTAC). Între modificări se numără diminuarea suprafeței terenului, cresterea accesurilor auto și a numărul locurilor de parcare, dispariția Centrului de tratare a cancerului și altele.

Investiția fusese reglementată în baza Certificatului de Urbanism nr. 2195, emis de Primăria Craiova pe 26.10.2018. Însă, între faza SF și cea DTAC lucrurile s-au schimbat. În etapa studiilor detaliate pentru Documentatia tehnică pentru obținerea autorizației de construire, proiectul a suferit modificări, drept pentru care municipalitatea craioveană a emis un nou Certificat de Urbanism.

Citește și Clujul, între orașele cu cele mai multe locuri de muncă „scoase la bătaie”. Nevoie mare de angajați în vânzări și Call center

Ce s-a modificat

Conform documentelor depuse pentru obținerea noilor avize și autorizații, suprafața terenului a fost redusă cu 2,3 hectare, prin exproprierea unei porțiuni în partea sudică a imobilului, pentru realizarea Drumului Expres Craiova – Pitesti. Astfel, noua suprafață este de 246.127,00 mp față de 269.370 mp, cât erau inițial.

Ce promitea primarul Craiovei

În 2 august, edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, promitea că viitorul Spital Regional va avea două clădiri separate, conectate printr-un coridor. Clădirea principală va avea șapte etaje și va găzdui toate departamentele spitalului principal, în timp ce a doua clădire va reprezenta Centrul de tratare a cancerului

„Pas important pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova.
După ce în urmă cu mai puțin de o lună am avut o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor și furnizorilor de utilități, ieri, 1 August, am semnat Certificatul de urbanism pentru construcție și împrejmuire.
Cu o suprafață totală de aproximativ 250.000 metri pătrați, viitorul Spital Regional de Urgență va fi construit pe Strada Teilor, nr. 121, pe un teren preluat de la MaPN. Viitorul Spital Regional va avea două clădiri separate, conectate printr-un coridor. Clădirea principală va avea șapte etaje și va găzdui toate departamentele spitalului principal, în timp ce a doua clădire va reprezenta Centrul de tratare a cancerului. Acestea vor avea peste 800 de paturi de îngrijire medicală, 60 de paturi de urgență și 23 de camere de imagistică. De asemenea, în proiect, sunt prevăzute aproape 1.200 de locuri de parcare, accese dedicate pentru ambulanțe, dar și infrastructura necesară intervenției de salvare aeriană”, anunța edilul.

În noul proiect sunt prevăzute 4 accesuri auto: unul doar pentru ambulanțe (pe latura de vest, doar intrare, direct din Centura de Nord a Craiovei DN65F) si 3 accesuri din Str. Prelungirea Teilor: acces ambulanțe pe latura de nord (intrare și iesire), acces de serviciu pe latura de nord (intrare și ieșire) și acces principal pentru pacienți și vizitatori pe latura de nord. Inițial, fuseseră propuse 3 accesuri: unul din drumul Craiova – Ghercesti și 2 accesuri din Centura de Nord, titrează Știri Craiova.

sursa foto – Asaelacraiova.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...