Regizorul Andy Lupu nominalizat la Globurile de Aur cu „Tinerețea unui dictator”

Data:

Regizorul Andy Lupu nominalizat la Globurile de Aur cu „Tinerețea unui dictator”. Acesta semnează scenariul şi regia. În film joacă un alt gălățean, actorul Cristian Gheorghe. Pelicula este inclus în competiția Golden Globes 2024, la două categorii, după cum am aflat chiar de la regizor.

Astfel, filmul concurează la categoriile „Cel mai bun film străin” și „Cea mai bună actriță în rol secundar”, în acest caz fiind vorba despre Flavia Giurgiu, în rolul Elenei Ceaușescu.

Pentru acest rol, Flavia Giurgiu a câștigat un premiu similar și la un mare festival de film din Los Angeles, California. Nominalizările pentru ediția cu numărul 81 a prestigioaselor premii Golden Globes vor fi anunțate pe 11 decembrie 2023, urmând ca Gala laureaților să aibă loc pe 7 ianuarie anul viitor, fiind găzduită și transmisă în direct de CBS.

Citește și Șeful Poliţiei de Frontieră şi şeful IPJ Maramureş pierd funcțiile după ce primarul Cătălin Cherecheș a fugit din țară

Coproducție româno-moldovenească, realizată cu sprijin internațional (Germania, Elveția, Danemarca), filmul descrie drumul parcurs și transformarea tânărului Nicolae Ceaușescu dintr-un simplu ucenic în șeful unui regim politic criminal.

Pelicula este o ficțiune istorică, inspirată din evenimente reale. Scenariul începe cu plecarea lui Nicolae din Scornicești și se încheie cu momentul în care el ajunge numărul unu în partid.

Narațiunea este construită din punctul de vedere al comuniștilor, iar perspectiva este una inedită, care înfățișează culisele plămădirii unei mișcări comuniste formate în vremuri tulburi și violente.

Este un film care se adresează deopotrivă tinerilor care nu au trăit în timpul comunismului, dar și celor care au experiențe directe cu acea perioadă.

Jurnalist, scriitor și cineast, Andy Lupu este cunoscut prietenilor vechi pentru atitudinea absolut non-conformistă cu care „ataca” orice situație.

Potrivit unui apropiat, la un moment dat, fiind angajat în departamentul financiar-contabil al ziarului, a scăpat de concediere scriindu-i o scrisoare directorului prin care își scuza întârzierea sistematică la program cu nevoia de a-i acorda atenție suplimentară tinerei sale soții.

Epistola, care a marcat începutul carierei sale jurnalistice, fusese scrisă, evident, cu mare talent, salvându-i pielea într-un moment delicat, titrează Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Masivă scurgere de date despre operațiunile secrete ale Chinei | Aktual24

Masivă scurgere de date despre operațiunile secrete ale Chinei....

Mama lui Aleksei Navalnîi și-a văzut fiul. Dar Kremlinul vrea o înmormânare secretă

Mama lui Aleksei Navalnîi și-a văzut fiul decedat într-un...

Medicii tineri „fug” din cel mai mare spital din Moldova

Medicii tineri "fug" din cel mai mare spital din...