Comunitățile locale se pot împrumuta fără dobândă pentru proiecte

Data:

Comunitățile locale se pot împrumuta fără dobândă pentru proiecte cu finanțare nerambursabilă. Este și cazul comunei argeșene Stâlpeni.

Bugetul Primăriei Stâlpeni poate deveni un instrument mai versatil pentru dezvoltarea comunității locale, datorită recentei modificări legislative semnată de președintele Klaus Iohannis.

Această schimbare se referă la posibilitatea de a accesa împrumuturi fără dobândă din bugetul local al comunei pentru proiecte cu finanțare nerambursabilă, ceea ce poate reprezenta o oportunitate vitală pentru dezvoltarea comunităților locale.

Înseamnă și ca Primăria Stâlpeni să acceseze bani fără dobândă din alte bugete, cum ar fi cel al C.J. Argeș, pentru cofinanțarea unor proiecte locale, necesare comunei.

Până în prezent, procesul de accesare a fondurilor pentru proiecte de dezvoltare locală era uneori problematic, mai ales pentru instituțiile subordonate ordonatorilor principali de credite.

Citește și:Aktual24 | O româncă i-a furat inelele de nuntă și logodnă actriței din „Emily in Paris”

Claritate și flexibilitate

Modificarea articolului 72 din Legea nr. 273/2006 aduce claritate și flexibilitate în acest sens, permițând autorităților deliberative să aprobe împrumuturi fără dobândă pentru proiecte cu finanțare nerambursabilă, pe baza unor convenții.

Acest lucru este deosebit de important pentru comunitățile locale, deoarece împrumuturile pot acoperi nevoile financiare necesare pentru implementarea proiectelor de dezvoltare.

Acest act normativ clarifică termenele de rambursare a împrumuturilor, care trebuie să fie integral rambursate într-un an de la data acordării, cu excepția situațiilor în care termenul de rambursare este legat de primirea tranșei finale din partea finanțatorului, caz în care termenul se extinde la 5 zile lucrătoare de la primirea acestei tranșe.

Continuarea, în Gazeta de Stâlpeni


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Pixabay.com

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Accident grav în Argeș. Un mort şi doi răniţi

Accident grav în Argeș. Un bărbat a murit şi...

Protest la Cotroceni, după ce Iohannis a dat liber la furat 1 milion de euro

Protest la Cotroceni, organizat de Corupția Ucide, după ce...