Alexei Navalnîi a „dispărut” în sistemul penitenciar rusesc

Data:

Alexei Navalnîi a „dispărut” în sistemul penitenciar rusesc. Alexei Navalnîi, liderul încarcerat al opoziţiei ruse şi unul dintre cei mai fervenţi critici ai lui Vladimir Putin, ar fi „dispărut” în sistemul penitenciar rusesc, avocaţii săi spunând că nu mai ştiu unde se află din 6 decembrie – şi se crede că a fost transferat din închisoarea din centrul Rusiei într-o altă locaţie necunoscută.

„Nu ştim unde ar fi putut fi transferat”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Iarmiş, citată de presă regională. „În prezent nu avem nicio informaţie”.

„Transferurile de deţinuţi sunt periculoase în primul rând pentru că, în acest timp, o persoană este privată de orice protecţie şi asistenţă”, explicase ea la scurt timp după ce echipa sa juridică a pierdut orice contact cu Navalnîi, relateaza Zero Hedge.

Vineri, Kremlinul a declarat că nu are „nicio informaţie” despre locul unde se află acesta, atunci când a fost presat de avocaţii săi. Şeful echipei juridice a lui Navalnîi, Viaceslav Gimadi, a declarat: „De zece zile nu ştim [unde se află]”.

Citește și Noua armată de drone a Ucrainei – ele pot ajunge până la Moscova și pot transporta 35 kg de explozibil (Aktual24)

Alexei Navalnîi a „dispărut”

De asemenea, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a dat de înţeles că situaţia este o parte normală a sistemului administrativ rusesc cu privire la deţinuţi şi coloniile penale.

Când a fost asaltat de întrebările reporterilor, Peskov a răspuns: „Nu. Repet din nou: nu avem capacitatea, dreptul sau dorinţa de a urmări soarta acelor prizonieri care îşi ispăşesc pedepsele din ordinul unei instanţe”.

Al Jazeera a transmis: „Oficialii închisorii au declarat vineri unui tribunal că Navalnîi a părăsit unitatea IK-6 din oraşul Melehovo din regiunea Vladimir, la aproximativ 230 km est de Moscova, potrivit lui Viaceslav Gimadi, şeful departamentului juridic al Fundaţiei Anticorupţie a lui Navalnîi”.

Citește și Cine este tânăra cu cetățenie română ucisă de Hamas după ce a fost luată ostatică

„Înainte de a fi mutat, aliaţii săi se pregătiseră pentru transferul său într-o instituţie de înaltă securitate cu ‘regim special’, cel mai dur grad din sistemul penitenciar rusesc”, a continuat Al Jazeera.

În sistemele penitenciare din diferite ţări, inclusiv în Rusia, este normal ca atunci când un deţinut este transferat să existe un anumit interval de timp înainte ca membrii familiei sau avocaţii să fie informaţi ulterior despre locul în care a fost mutat.

Mai multe puteți citi în publicația The Epochtimes Romania.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la doar 11% în doar câteva luni | Aktual24

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la...

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești | Aktual24

Șeful contraspionajului polonez avertizează asupra unei potențiale invazii rusești...

Vizita strategică a președintelui Xi Jinping în Serbia | Curierul Național

Vizita „strategică” a președintelui Xi Jinping în Serbia. Liderul...

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința cu premierul Tusk | Aktual24

Dispozitiv de ascultare găsit la ședința la care urma...