Cultură copy-paste: şase şcoli din Argeş au depus proiecte culturale identice pentru finanţare prin PNRR. Toate, „nota 4”

Data:

Şase unităţi de învăţământ din judeţul Argeş au depus pentru finanţare prin linia 2 din PNRR proiecte identice. Inclusiv micile erori de tastare sunt identice. Aşa că Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), instituţia care derulează proiectul, le-a respins pe toate.

Proiectele respective au ca scop „promovarea culturii în instituţii de învăţământ cu mai puţin de 50.000 de locuitori” şi „creşterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural”. Fiecare grădiniţă, şcoală gimnazială sau liceu declarate eligibile ar fi urmat să primească suma de 20.000 de euro. Bani europeni, nerambursabili.

Citește și: Putea fi prevenit falimentul Euroins? Conducerea ASF a explicat de ce s-a ajuns aici

Numai că responsabili ai Administraţiei Fondului Cultural Naţional, citați de ziarul Libertatea, au sesizat faptul că, dintre toate cele 181 de prioiecte selectate iniţial ca îndeplinind criteriile de eligibilitate, mai bine de o treime au acelaşi titlu.

Unele instituţii au mai înlocuit cuvântul „copiilor”, din titlu, cu „elevilor”. Cei de la cele şase şcoli din Argeş aflate în culpă nu s-au obosit nici măcar atât.

Continuarea, în argesulonline.ro!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Facebook Școala Gimnazială ,,Oprea Iorgulescu” Câmpulung

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related