Fostul deputat fugar și condamnat, Cristian Rizea, reținut la Chișinău și extrădat în România

Data:

Fostul deputat Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău și extrădat în România. Rizea a fost preluat de Poliția de Frontieră din România, și dus în arest, azi noapte. El a are o condamnare de 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare de la care se sustrăgea în Republica Moldova.

După ce a fost condamnat pentru corupție în 2017, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fugit la Chișinău. Ieri, Rizea a fost reținut la Chișinău și extrădat în România. Inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne din Moldova a transmis că Rizea a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 15 ani.

Citește și Ministerul Justiției: Situația extrădărilor, a mandatelor europene și a dosarelor având ca obiect transferarea persoanelor condamnate

„Conform procedurilor legale, străinul (n.r. Cristian Rizea) a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul național de către personalul specializat al IGM. Amintim că declararea străinului persoană indezirabilă este o măsură asiguratorie, dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.Măsura în cauză se dispune de autoritatea competentă pentru străini din oficiu sau la propunerea unor alte autorităţi cu competenţe în domeniul ordinii publice şi al securităţii naţionale care deţin date sau indicii temeinice în sensul celor indicate”, se precizează în comunicatul oficial al Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor din Moldova.

„În această seară, 27 aprilie, Poliția Română a fost solicitată de autoritățile din Republica Moldova să preia un bărbat, în vârstă de 54 de ani, față de care Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost preluat cu sprijinul Poliției de Frontieră și urmează să fie introdus într-un penitenciar al Administrației Naționale a Penitenciarelor”, a precizat și IGPR.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova de către România

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova...

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Filmau protestul organizat de autoritățile separatiste

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Viorica Tătaru...