Florian Coldea pus sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei

Data:

spot_img

Florian Coldea pus sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei. Fostul director-adjunct a ieșit din sediul DNA la ora 03:00 noaptea, după 15 ore petrecute în fața procurorilor. Acesta a refuzat să ofere orice declarație presei.

Florian Coldea a fost pus sub control judiciar pe cauțiune de 500.000 de lei, având un termen de 7 zile pentru plata sumei, potrivit surselor G4Media.

Aceeași măsură a fost dispusă și pentru generalul în rezervă Dumitru Dumbravă și pentru avocatul Doru Trăilă. Cei trei sunt acuzați, într-un dosar instrumentat de DNA, de trafic de influență și spălare de bani.

Conform surselor G4Media, din suma de 100.000 de euro pe care omul de afaceri Cătălin Hideg le-ar fi dat-o lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, 20.000 de euro ar fi ajuns la avocatul Trăilă, iar restul de 80.000 de euro ar fi fost împărțită între Coldea și Dumbravă.

Citește și: Raportul candidați bărbați vs. candidați femei, mereu în favoarea primilor. Stereotipuri de gen și dublu standard | Ziarul de Iași – PRESShub

Florian Coldea pus sub control judiciar. Care sunt acuzațiile

Florian Coldea la DNA este suspect într-un dosar de trafic de influență, potrivit unor surse oficiale. Dosarul a pornit de la denunțul unui om de afaceri care controlează o firmă cu afaceri în domeniul medical.

Cătălin Hideg este patronul companiei Sanimed International și a fost condamnat în luna februarie de Tribunalul Bucureşti la patru ani închisoare cu executare pentru folosire de documente false şi spălare de bani, într-un dosar legat de o fraudă cu fonduri europene în valoare de trei milioane de euro.

Dosarul se află în prezent în faza de apel la Curtea de Apel Bucureşti.

Omul de afaceri a reclamat la DNA că fostul director adjunct al SRI și generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, fost şef al Direcţiei juridice a SRI, i-ar fi cerut sute de mii de euro ca să intervină pe lângă judecători.

Cătălin Hideg a susținut, joi, într-o intervenție la Antena 3, că cei doi generali i-ar fi cerut – prin intermediul avocatului Doru Trăilă – 700.000 de euro plus TVA, pentru a-i „garanta” o condamnare cu suspendare în dosar. Apoi, s-ar fi mulțumit cu 600.000 de euro.

Citește și: Florian Coldea la DNA. Fostul director-adjunct al SRI, suspect de trafic de influență și spălare de bani alături de generalul Dumitru Dumbravă 


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: INQUAM Photos / Saul Pop

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Eurobarometrul corupției 2024. România stă cel mai prost dintre statele UE | Aktual24

Comisia Europeană a dat publicității Eurobarometrul corupției pe 2024....

Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Mihail Caraman, cu numele de serviciu „Mihai Neagu” și...

Incendiu la Oltchim Râmnicu Vâlcea. A fost emis mesaj RO-ALERT

Incendiu la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Un incendiu a izbucnit...