FOTO O persoană surprinsă de viitură, salvată cu un echipament unic în România

Data:

Salvamontiştii gorjeni au recuperat o persoană surprinsă de viitură în localitatea Vârtop, comuna Ciuperceni, folosind un echipament de salvare şi intervenţie unic în România, informează Agerpres.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Salvamont România, salvatorii din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unei persoane surprinsa de viitura şi rămasă blocată pe o suprafaţă de pământ între două torente.

„Specializaţi şi în salvări acvatice şi salvări complexe, salvamontiştii gorjeni au intervenit cu profesionalism, folosind echipament de salvare şi intervenţie unic în România.

Doi salvamontişti au trecut în amonte prin torent, echipaţi în costume de neopren şi cu veste speciale de salvare acvatică, apoi la locul intervenţiei s-a folosit un aruncător de coardă, echipament unic în ţara noastră aflat doar în dotarea echipelor Salvamont.

S-a realizat o tiroliană deasupra torentului pe care a fost transportată persoana salvată şi salvatorii. Operaţiunea s-a derulat contracronometru, întrucât nu se putea estima cât de mult pot creşte apele şi s-a desfăşurat pe o ploaie torenţială”, se arată în postare.

Citește și: A fost inaugurat Aeroportul Internaţional Braşov, primul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani

Aceeaşi sursă precizează că la acţiune au intervenit 8 salvamontişti aflaţi în serviciul de tură operativă din Baza centrală Salvamont Târgu Jiu.

„Este prima acţiune reală din România când se foloseşte un aruncător de coardă, salvamontiştii mai având în dotare şi alte echipamente de salvare unice, placă de intervenţie pe gheaţă şi torente, bărci rescue pentru ape repezi, drone de căutare aeriană folosind inteligenţa artificială, drone subacvatice”, au mai transmis cei de la Salvamont România.

Citește și: DOSARUL SCLAVIEI UMANE DE LA MARAMUREȘ – Încă 30 de zile de arest pentru șeful Centrului Social din Vrancea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Salvamont România / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Unde este minciuna

Ce efecte negative poate avea creșterea PIB-ului. Specialiștii avertizează...

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o singură zi

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o...