Al cincilea român a murit în Israel. Altul, ostatic în Fâşia Gaza

Data:

Al cincilea român a murit în Israel. Acesta, cu dublă cetățenie, a fost ucis în urma atacurilor teroriste ale Hamas. Mulți români sunt prinși în Gaza.

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul a încă unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel”, a anunțat luni Minsiterul Afacerilor Externe.

Citește și: Inspecția Judiciară a început controale cu dedicație. Cazul Secției penale de la CAB

Până în prezent, cinci persoane cu dublă cetăţenie israeliano-română, cu domiciliul în Israel, au murit, şi o persoană este notificată ca fiind ostatic în Fâşia Gaza.

Citește și: Inspecția Judiciară a început controale cu dedicație. Cazul Secției penale de la CAB

„Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa nu au recepţionat solicitări de sprijin consular privind dispariţia sau decesul altor cetăţeni români în Statul Israel şi menţin în permanenţă contactul cu autorităţile israeliene”, a transmis MAE.

Până în acest moment, aproximativ 6.500 de persoane au murit în urma conflictului dintre Hamas și Israel, declanșat pe 7 octombrie de gruparea palestiniană.

Citește și: Un candidat PNL Iași vrea înapoi banii cu care și-a cumpărat locul în Parlament

Israelul anunță că 1.400 de israelieni și-au pierdut viața, în timp ce Fâșia Gaza anunță 5.000 de decese. Totodată, Israelul a anunțat că alți 222 de oameni sunt ținuți ostatici de Hamas.

De la izbucnirea războiului, potrivit MAE, 260 de cetățeni români și familiile lor, dintre cei 350 aflați în Fâșia Gaza, au cerut sprijinul autorităților de la București pentru a fi evacuați din teritoriul controlat de Hamas. Acest lucru nu a fost posibil până acum.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related