Israelul a reușit prima interceptare a unei rachete în afara atmosferei terestre, la 100 km deasupra Pământului | Aktual24

Data:

Israelul a reușit prima interceptare a unei rachete în afara atmosferei terestre, o interceptare exoatmosferică, după ce Iranul a lansat duminică un val de rachete, relatează Interesting Engineering.

Interceptarea exoatmosferică este actul de interceptare a unei rachete în afara atmosferei terestre, care se termină la aproximativ 100 de kilometri deasupra nivelului mării. Linia Karman este cunoscută ca fiind limita atmosferei terestre. Orice interceptare dincolo de această limită devine exoatmosferică.

Rachetele balistice urmează o traiectorie care le duce în afara atmosferei terestre, numită faza de mijloc de cursă. În timpul acestei faze, sistemele de apărare încearcă să le distrugă înainte ca racheta să elibereze orice focoase.

Citește și: Vizita clandestină în Brazilia a șefilor din justiție și a directorului Rezervelor Statului

Un satelit sau un radar rămâne în alertă pentru a detecta orice rachetă care se apropie. Atunci când detectează o rachetă care se apropie, este lansată o rachetă interceptoare.

Racheta de interceptare, echipată cu senzori și ghidată de datele de la radarele de la sol, localizează și se ciocnește cu ținta din spațiu. Acțiunea este similară cu lovirea unui glonț cu un alt glonț.

Vehiculul ucigaș al interceptorului detonează odată ce interceptează o rachetă balistică în exoatmosferă. Acest impact dezintegrează racheta, rezultând un nor de resturi compus din rămășite atât de la rachetă, cât și de la interceptor.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Cele trei amnistii mascate din ultimii 7 ani. Chiar și să vrei, nu mai poți intra la pușcărie

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Întâlnirea Vladimir Putin – Xi Jinping. Reacția partenerilor economici

Întâlnirea Vladimir Putin - Xi Jinping. Reacția partenerilor economici...

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit | Aktual24

Atacul asupra aerodromului Belbek din Crimeea. Imagini din satelit...

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

CRINK sau noua „axă totalitară", un pericol la adresa...

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...