Mama din America: Casandra, bihoreanca abandonată la naștere în spital, azi adolescentă fericită în SUA

Data:

Atunci când părinţii îşi părăsesc propriii copii încă de la naştere, soarta acestora pare a fi pecetluită: o viaţă grea, trăită prin orfelinate. Casandra a avut, însă, un înger păzitor chiar din primele zile după ce a venit pe lume.

Abandonată în spitalul din Salonta de o mamă adolescentă de etnie romă, pe micuţă a vegheat-o şi hrănit-o încă din primele luni de viaţă Halie, o americancă de 21 de ani, care ajunsese în Oradea printr-un program de voluntariat.

Deşi tânără şi necăsătorită, Halie a ştiut că o vrea pe fetiţă, iar acum, după două decenii de la prima lor întâlnire, aventura este povestită într-o carte: „Called to Casandra” (Chemată la Casandra).

Din California în Oradea

Încă de mică, Halie a simţit că vrea să ajute oamenii. Născută şi crescută într-o familie creştină în Tracy, un orăşel din California, a participat la numeroase acţiuni de voluntariat, atât în SUA, cât şi în Africa şi Asia, când încă era elevă.

În România a ajuns la începutul lui 2002, la 21 de ani, împreună cu o echipă de americani care urmau să ajute timp de o lună personalul din câteva orfelinate. Liderul i-a împărţit în patru grupe a câte 25, cea în care se afla Halie ajungând la Oradea. „Atunci am vizitat mulţi copii, i-am scos în parc şi am învăţat multe jocuri împreună. Un traducător ne ajuta să interacţionăm cu ei”, îşi aminteşte femeia, acum în vârstă de 40 de ani.

După ce s-a întors în SUA şi-a dat seama că vrea să revină în Oradea. „Am simţit că asta îmi doresc să fac. Să am grijă de orfani”, spune ea.

Întâlnirea

După câteva săptămâni s-a întors singură, a închiriat un apartament şi a devenit voluntară la Spitalul Municipal din Oradea, unde avea grijă de copii. Îşi aduce aminte perfect ziua în care şi-a întâlnit viitoarea fiică.

„Un medic care vorbea engleza m-a chemat la el. Mi-a spus: «Un bebeluş are nevoie de tine. E o fetiţă abandonată de mama ei în alt oraş. A fost mutată la noi pentru că e foarte bolnavă». L-am urmat şi am ajuns într-un salon. A

m simţit că-mi sare inima din piept când am văzut-o. O fetiţă cu ochi mari şi căprui. Doctorul mi-a spus că pot să o iau în braţe. Atunci am simţit cum emoţiile îmi cuprindeau corpul! Şi-a deschis ochişorii, iar privirile ni s-au intersectat. Mă simţeam copleşită”, rememorează Halie prima întâlnire cu Casandra, care avea doar câteva zile.

Povestea româncei poate fi citită integral pe E-BIHOREANUL.

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Campania electorală a început cu Zilele Municipiului Botoșani și o sumă record | Monitorul de Botoșani

Campania electorală începe cu Zilele Municipiului Botoșani. A fost...

Leonard Zăicescu despre antisemitismul din România: Antisemiții continuă să rămână pedepsiți

Leonard Zăicescu a obținut la Curtea Europeană a Drepturilor Omului...

Panourile solare de încălzire a apei. Avantaje și dezavantaje

Panourile solare de încălzire a apei repezintă una dintre...