Marş în memoria celor doi tineri ucişi în accidentul de la 2 Mai

Data:

Zeci de tineri au participat joi după-amiază la un marş de solidaritate în memoria celor doi studenţi ucişi de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, punctul de plecare fiind Vama Veche.

Totodată, participanţii la protest și-au manifestat nemulţumirea faţă de modul în care se derulează procesul în acest caz.

Evenimentul, intitulat ”Cu 2 MAI puţini”, îşi propune să reconstituie traseul parcurs de tineri în ziua în care s-a produs tragedia.

Organizatorii au anunţat pe pagina de Facebook evenimentul.

”În urma unui tragic accident petrecut în vara anului trecut la 2 Mai, în care doi tineri au fost rupţi din viaţă de un şofer băut şi drogat, iar justiţia pare să fie oarbă şi surdă la strigătele de dreptate, ne unim într-un act de solidaritate şi protest. Pornim din Vama Veche şi ne îndreptăm către locul accidentului, pentru a demonstra că oamenilor din Vamă le pasă şi că nu suntem de acord cu modul în care este judecat acest caz. Ne dorim să arătăm lumii că suntem uniţi în faţa injustiţiei şi că nu vom tolera ca vinovaţii să scape nepedepsiţi. Nu uităm şi nu vom uita niciodată pe cei doi tineri, Sebi şi Roberta, care şi-au pierdut viaţa într-un mod atât de tragic şi nedrept. Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate. Alătură-te nouă şi arată că dreptatea nu poate fi ignorată!”, se arăta în anunţul de chemare la protest postat pe Facebook de Asociaţia „Tânărul de azi, schimbarea de mâine” şi Corupţia Ucide.

Citește și: De ce a lăsat un șofer român de tir munca în Europa pașnică pentru a-i ajuta pe ucraineni din zona de război

În ciuda vremii nefavorabile, zeci de tineri au plecat într-un marş al tăcerii din Vama Veche spre 2 Mai. Tinerii au venit cu un banner uriaş pe care apărea poza lui Sebastian cu mesajul ”Cel mai iubit dintre pământeni e acum înger/ Îţi vom face dreptate”, informează Agerpres.

Prezent la eveniment, Valentin Olariu, tatăl studentului ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, a arătat că acest marş este ”un strigăt de durere”, iar ideea a plecat de la prietenii copilului său.

”Este foarte dureros (n.r. – să refac traseul), dar pentru copilul meu fac orice. (…) Suntem foarte supăraţi de ce se întâmplă în justiţia noastră. Suntem foarte supăraţi că ne va judeca iar doamna Ancuţa Popoviciu. Vom merge pe data de 9 (n.r. – mai) fără nicio speranţă şi vom aştepta apelul. (…) Este (n.r. – acest marş) un strigăt de durere. Vom face tot posibilul să ne audă cineva”, a declarat tatăl lui Sebi.

Citește și: Cum a reușit Turcia să atragă 50 de milioane de turiști într-un an

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19 august 2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis la acea dată procurorii.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național al Literaturii Române

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, în Alba

Secţie de votare amenajată într-o casă particulară, într-un sat...