OPINIE | Putin râzând copios la catafalcul ordinii mondiale

Data:

Președintele Rusiei a comis-o iar. Dar nu i-a prea siderat pe liderii apuseni. Care ar fi avut toate motivele din lume să se revolte autentic.

Fiindcă, în timp ce ei se dădeau de ceasul morții să-i facă temenele și concesii și să-i construiască punți de aur, dictatorul rus le-a aruncat în aer podurile, i-a scuipat în cap și i-a împroșcat pe ucrainieni din cap până în picioare cu lături, livrându-le un casus belli de toată frumusețea. După recunoașterea independenței republicilor separatiste din estul Ucrainei și-a trimis armata în Donețk și Lugansk.

Putin le-a furat teritoriile din est cum a jefuit modelul său politic, Stalin, Bucovina de Nord, Herța și Basarabia. Președintele Rusiei a recunoscut independența republicilor zise separatiste, Donețk și Lugansk, din estul Ucrainei, care se aflau deja, ce-i drept, sub controlul său direct. Dar neoficial.

Acum și-a trimis oficial armata, la prezumtiva ”cerere de ajutor” frățesc a tovarășilor separatiști din Lugansk și Donețk. Care doreau fierbinte, ca Austria în 1938, heim ins Reich.

Toate acestea îmi par a constitui încălcarea cea mai flagrantă și mai nerușinată a dreptului internațional de la Adolf Hitler și ocuparea Cehoslovaciei încoace. Și de la atacul nazist asupra Poloniei. Este o sfruntare comparabilă în dimensiunile ei politice globale chiar și invaziile sovietice în Ungaria, din 1956, ori cea din 1968, împotriva Primăverii de la Praga.

Citește articolul integral pe petreiancu.wordpress.com

Citește și: Putin a semnat decretul pentru independența Donețk și Lugansk, ultimul pas înaintea războiului cu Ucraina

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...