Opt români au furat 400 de catalizatoare de mașini. Paguba: 4 milioane de euro

Data:

Opt români au furat 400 de catalizatoare de mașini. În urma unei anchete inițiate de autoritățile din Franța, regiunea Rennes, procurorii DIICOT au făcut 17 percheziții la domiciliile a trei români.

Membrii grupării sunt acuzați că în perioada februarie 2022 – februarie 2024, au săvârșit, în zona de nord-vest a Franței, furturi de catalizatoare auto în dauna a 395 de victime, majoritatea fiind persoane juridice, prejudiciul creat astfel depășind suma de 4.000.000 euro. 

Trei dintre membrii grupului, față de care autoritățile judiciare franceze au emis mandate europene de arestare,  au fost prezentați Parchetelor de pe lângă Curțile de Apel Suceava și Craiova care au formulat propuneri de arestare preventivă, în vederea extrădării acestora.

Ulterior, cei trei au fost arestați preventiv în vederea extrădării.

Opt români au furat 400 de catalizatoare. Bani investiți în mașini de lux

Pe parcursul perchezițiilor, la care au participat și patru anchetatori francezi, au fost descoperite patru autovehicule de lux, ridicate în baza unor ordine de indisponibilizare, precum și sumele de 9.600 euro, 3.400 lei,  bijuterii, telefoane mobile, tablete și laptop-uri.

În același dosar, în care opt români au furat 400 de catalizatoare de mașini, au fost patru percheziții pe teritoriul Franței, în urmă cu o săptămână, iar alți cinci cetățeni români implicați în furturile de catalizatoare, fiind reținuți.

Citește și: 17 percheziții la hoții de catalizatoare auto | VIDEO

Percheziții în 4 județe

Perchezițiile au avut loc în Suceava, Botoșani, Mehedinți, Dolj și Olt, cu participarea a 4 anchetatori francezi, la persoane fizice și juridice.

„Persoanele vizate sunt membri ai unui grup organizat, cercetate într-un dosar penal instrumentat de jandarmii din Franța, din cadrul Secțiunii de Cercetări din Caen, cu sprijinul Oficiului Central de Luptă împotriva Delincvenței Itinerante, acesta vizând fapte de furt în grup infracţional organizat, tăinuire de bunuri provenind din furt în grup infracţional organizat, participare la o asociație de răufăcători în vederea săvârșirii unei infracțiuni și spălare a banilor”, a precizat, joi, Poliția Română.

În acest dosar, partenerii francezi au solicitat sprijin în cadrul cooperării judiciare internaționale în materie penală prin Tribunalul de Jurisdicţie Interspecializată din Rennes – Franţa, care a formulat mai multe ordine europene de anchetă, ce au fost primite la D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Crima din Crângași. Bărbatul ucis a încercat să apere o fată pe care voiau să o bată alte două fete | Aktual24

Crima din Crângași. Surse judiciare au dezvăluit pentru Aktual24.ro...

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național al Literaturii Române

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...