Pronunțarea în dosarul Adomniței, nașul unui judecător CCR și soțul unui magistrat șef, amânată a 12-a oară

Data:

Pronunțarea în dosarul Adomnițe a fost amânată pentru a 12-a oară de Curtea de Apel Galați în dosarul în care fost președinte al Consiliului Județean Iași și soțul judecătoarei Sabina Adomniței, vicepreședinta Curții de Apel București. este judecat pentru fapte de corupție Cristian Adomniței,

Următorul termen pentru pronunțare stabilit de Curtea de Apel Galați este 22 ianuarie anul viitor.

Amânarea vine după ce, într-un alt dosar, care a avut ca obiect „verificare măsuri asiguratorii”, tot Curtea de Apel Galați a constatat „încetate de drept măsurile sechestrului asigurător instituite în cursul urmăririi penale asupra bunurilor inculpaţilor”.

Citește și: Faliment pentru antreprenori, libertate pentru evazioniști, filosofia bugetară a lui Marcel Ciolacu

Pronunțarea în dosarul Adomniței. Sechestru ridicat

Astfel, a fost ridicată măsura asigurătorie a sechestrului luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa procurorului din 2015, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatei persoană juridică S.C. Laser CO S.R.L., respectiv:

– teren intravilan situat în Iaşi, str. Palat, nr. 66, în suprafaţă utilă de 538 mp,

– teren intravilan situat în Iaşi, str. Palat, nr. 66, în suprafaţă utilă de 568;

– măsura asigurătorie a sechestrului luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa procurorului din data de 11.06.2015, asupra bunului imobil aparţinând inculpatei Popa Letiţia-Elena, respectiv asupra apartamentului situat în Iaşi.

– măsura asigurătorie a sechestrului luată în cursul urmăririi penale asupra bunului imobil aparţinând inculpatei Irimescu Carmen- Ingrid, respectiv asupra apartamentului situat în Iaşi.

– măsura asigurătorie a sechestrului luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa procurorului asupra bunului imobil aparţinând inculpatei Jinga Cristina-Teodora, respectiv asupra apartamentului situat în Iaşi.

Laser CO era administrată la momentul 2015 de Firma SC Laser Co SRL Iaşi este deţinută de Letiţia şi Gabriel Popa, care au fost cununaţi de către primarul PSD-ist al Iaşiului, Gheorghe Nichita, cu care liberalul Cristian Adomniţei se războia, declarativ, la momentul respectiv.

Citește și: Marii evazioniști scăpați printr-o lege inițiată de Ciolacu și Ciucă. „Fapta nu se pedepsește”

L-a cununat pe „Giani” Stan

Cristian Adomniței este și nașul de cununie al judecătorului Gheorghe Stan de la Curtea Constituțională.

La finele lui noiembrie 2020, inculpații din dosarul „Albumul” au primit pedepse cu executare.

Astfel, Cristian Adomnitei a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani si 2 luni de inchisoare cu executare, Teodora Jinga (director Directia Proiecte) – 4 ani si 9 luni de inchisoare, Carmen Irimescu (sef serviciu proiecte) – 4 ani si 4 luni de inchisoare. Letitia Elena Popa patroana firmei Laser Co a fost condamnata la 4 ani si 7 luni de inchisoare.

De asemenea firma Laser Co a fost condamnata la o amenda penale de 165.000 de lei. Mai mult, acestia trebuie sa acopere si prejudiciul de 391.955 de lei suferit de CJ Iasi.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
6 COMENTARII
  1. Excepțional! Profesionalismul justiției romane care dorește salarii exorbitante și pensii speciale. Un exemplu demn de urmat de întreg poporul roman, poți fura,poți minții, poți distruge și poți face toate mizeriile din lume ,justiția este de partea ta. Deci infractorule oricare ai fi tu,stai liniștit, noi veghem asupra ta. În rest cei care munciți și respectați cu demnitate legile tarii, aveți grija căci sistemul este cu ochii pe voi. MULTUMIM FRUMOS DOMNILOR MAGISTRATI, aveți tot respectul romanilor de rand.

    • Asta nu e singura istorie in famila Adomnitei.Unchi -su Dan Adomnitei a fost pus director la fostul depozit de petrol si gaze din Suceava prin 2005.Se pare ca atunci si-a infipt familia radacinile in hotii cu ajutorul psd din Suceava ,cu Marza in frunte.Prin 2009 OMV l-a uns pe Danut Adomnitei ,unchiul ,director un fel de amploaiat cu logistica pe tara.Tin sa subliniez ca nu stia nici sensul cuvantului” logistica” nu sa faca fata unui post de anvergura companiei de petrol
      Dar a fost pus acolo ,ca OMV sa-si infaptuiasca planurile cu petrolul romanesc.Si-a ales acei salariati destinatii hotiilor si compromisurilor ptr cativa gologani.De altfel nici nu era de viitor,dar si-a implementat progeniturile :Cristian Adomnitei, inca un nepot ce si-a cumparat elicopter si a sfarsit la primul zbor luand cu el si un maestru al zborurilor cu 25 de ani vechime.
      Sigur cu asemenea radacini vanjoase ,cum sa nu i se amane prununtarea ani de-a randul lui Cristian nepotelul? Mai ales ca e sotul judecatoarei Sabina Adomnitei.
      Cine stie cum a mai ajuns si aia judecatoare,cu ministrelul psd-ist Tudorel.

  2. De ce ati cenzurat raspunsul la comentariu?Ce proatie e asta cu duplicatul? De unde duplicate? Minciuni sfruntate.Rusine

  3. De ce mintiti? Nu va convine relatarea? Este adevarul despre cativa dintre atatia hoti care fura aceasta tara.Ce nu va convine,vai! e duplicat,la ce? Rusine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale

Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale, promulgând legea...

Cât a costat deplasarea Alinei Gorghiu în Brazilia

Cât a costat deplasarea Alinei Gorghiu în Brazilia. Ministrul...