Protest al presei din Prahova după ce doi jurnaliști au fost agresați în sediul Primăriei Ploieşti

Data:

Protest al presei din Prahova. Miercuri, în sala de consiliu şi pe holurile Primăriei Ploieşti, au avut loc mai multe incidente. Acestea au culminat cu insultarea şi ameninţarea cu violenţa de către tatăl unui consilier personal al primarului a doi jurnalişti „vinovaţi” că îşi făceau datoria, informează Stiriactuale.ro.

În discuţiile care au urmat agresiunii verbale, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a avut o atitudine echivocă, dând de înţeles că jurnaliştii „şi-o merită”, pentru că „scriu/vorbesc ce nu trebuie, uneori”.

Citește și: Jurnaliști amenințați cu bătaia de un apropiat al primarului din Ploiești

Având în vedere că domnul primar menţine aceeaşi atitudine, prin care încurajează manifestarea în spaţiul public a acestui acest tip de comportament specific interlopilor, semnatarii protestului îi solicită acestuia următoarele:

1. Exprimarea de urgenţă a unei poziţii publice clare, neechivoce, referitoare la incidentele care au avut loc în timpul şedinţei de Consiliu Local şi, după aceasta, pe holurile primăriei, şi care au fost generate de către domnul Fernando Scoruş, tatăl consilierului său personal, Patrick Scoruş.

2. Clarificarea poziţiei pe care domnul Fernando Scoruş o ocupă în relaţia cu Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. A fost sau este împuternicitul domniei sale în relaţia cu conducerea clubului?

Citește și: Ce se va întâmpla cu Rusia. 5 scenarii cu Putin și fără Putin

Protest al presei din Prahova împotriva abuzurilor

3. Publicarea pe site-ul Primăriei Ploieşti a persoanelor care deţin în prezent funcţia de „consilier personal” al primarului, precum şi a persoanelor care au deţinut această funcţie de la începutul mandatului domniei sale, până în prezent.

Până când aceste solicitări nu vor fi onorate, în semn de protest, semnatarii acestui document, jurnalişti sau organizaţii media, nu vor mai participa la conferinţele de presă organizate de primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici.

Continuarea despre protest, în Stiriactuale.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: stiriactuale.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related