Putin a ordonat o încetare temporară a focului în Ucraina

Data:

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat o încetare a focului de-a lungul întregii linii a frontului din Ucraina de la ora 12:00 a zilei de 6 ianuarie până la ora 24:00 pe 7 ianuarie, anunță presa de stat rusă, citând un comunicat al Kremlinului, informează Hotnews.ro.

„Având în vedere apelul Înalt Preasfințitului Patriarh Kirill, îi dau instrucțiuni ministrului Apărării al Federației Ruse să introducă un regim de încetare a focului pe întreaga linie de contact din Ucraina de la ora 12:00 pe 6 ianuarie a acestui an până la ora 24:00 pe 7 ianuarie anul acesta”, afirmă documentul publicat de serviciul de presă al Kremlinului.

Patriarhul Kirill al Rusiei a cerut joi dimineața încheierea unui armistițiu înaintea sărbătoririi Crăciunului pe rit vechi pe 7 ianuarie, după calendarul iulian.

„Pe baza faptului că un număr mare de cetățeni care mărturisesc Ortodoxia trăiesc în zonele ostilităților, solicităm părții ucrainene să declare încetarea focului și să le ofere posibilitatea de a participa la slujbe în Ajunul Crăciunului, precum și în Ziua Nașterii lui Hristos”, a adăugat Kremlinul joi seara.

Potrivit HotNews.ro, inițial Ucraina a respins apelul patriarhului Kirill, cunoscut pentru numeroasele sale declarații de susținere a războiului declanșat de Vladimir Putin, consilierul prezidențial Mihailo Podoliak afirmând pe Twitter că acesta reprezintă „o capcană cinică şi un element de propagandă”.

Kievul nu a comentat deocamdată încetarea focului anunțată de Kremlin.

Citește și: Judecătorul Daniel Grădinaru, ales preşedinte al CSM. Procurorul Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Kremlin.ru)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei a fost împușcat. Robert Fico a fost...