Se topește AUR-ul, susține Remus Pricopie, rectorul SNSPA. Partidul pro-Moscova, huiduit prin țară

Data:

Se topește AUR-ul. Românii nu au avut niciodată încredere în Rusia. Nici nu au cum să aibă, în condiṭiile în care istoria ultimilor 200 de ani a fost marcată de agresiunea constantă a Rusiei faṭă de România: invazii / „eliberări”, conflicte, ocupări de teritorii (în total 12), confiscări (inclusiv a Tezaurului), milioane de victime ca urmare a jafurilor, deportărilor, prizonierilor politici, persecuțiilor, agresiunilor fizice, omorurilor, iar mai nou, provocărilor la graniṭele ṭării cu drone ṣi alte formule de intimidare, scrie Remus Pricopie în revista Cultura.

Prin urmare, este evident că noua încercare a Rusiei de a „călca” la Bucureṣti – pentru a 13-a oară –, de data aceasta prin intermediul partidului („acoperit”) al lui Putin, numit cinic AUR, nu are cum să fie una de succes, în pofida mecanismelor de propagandă, turate la putere maximă.

Românii au maturitatea democratică necesară să nu voteze, în 2024, această pseudo-formațiune politică, așa cum speră „politicianul” de factură legionară George Simion, președintele AUR.

Citește și: Uniți sub tricolor. Nevoia de patriotism și recuperarea lui

Argumentele sunt multiple.

Primul se bazează pe reacția organică, naturală a românilor în fața ofertelor otrăvite, venite de la Moscova. TOATE sondajele de opinie din toate timpurile arată că încrederea românilor în Rusia este de sub 9% (azi, ca urmare a războiului din Ucraina, procentul este de 4%).

Prin urmare, AUR, un partid 100% asociat cu Moscova, nu va fi votat „masiv” în 2024, aṣa cum pretind propagandiṣtii Moscovei, la Bucureṣti. La alegerile parlamentare din 2020, când asocierea cu Moscova nu era atât de evidentă, aṣa cum este azi, AUR a obṭinut 9%.

Al doilea argument vizează lipsa oricăror structuri serioase în teritoriu. Un partid nu este o… nălucă. El are o arhitectură foarte clară de putere, o ierarhie care ajunge la cetățeni, până la nivel de comună sau sat.

Știe cineva cine reprezintă AUR în Suceava, Dâmbovița, Sectorul 2, Cluj, Craiova sau Buzău? Poate cineva numi 10 reprezentanți ai acestui partid în Parlamentul României? Știe cineva, cu adevărat, cine este George Simion, ce a făcut, în ce domeniu a excelat? Evident, NU.

Și atunci, cum poate cineva să spere că, în 2024, românii se vor duce „legați la ochi” la urne și vor vota „masiv” (termen utilizat de propaganda Rusiei, la București) cu o formațiune care, practic, nu există?

Continuarea în Revistacultura.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related