Restaurante celebre, închise temporar de Protecția Consumatorului, în Petroșani

Data:

Restaurante celebre, închise temporar de Protecția Consumatorului, în Petroșani. Printre ele, La Belle Epoque, Via, Medieval. La fel s-a întâmplat și în Piața Centrală, cu majoritatea locurilor din care se puteau cumpăra mici sau virșli.

Controlul a fost desfășurat de comisarii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului Regiunea Vest(Timiș). Din ceei 14 operatori economici care au fost vizați, 8 s-au ales cu activitatea oprită temporar. Amenzile aplicate au ajuns la 139.000 lei. Au fost oprite de la comercializare și retrase de la consumul uman peste 450 kg de produse neconforme.

”Ne-au închis pentru că au găsit un cos de gunoi fără capac și pâinea fără etichetă. Acum facem curățenie și săptămâna care vine probabil că deschidem”, au spus angajații de la un punct de comercializare a micilor din Piața Centrală.

  • Operatori economici controlați: PAVELONESCU SNC, ECOFEIGOTEHNICA SRL – RESTAURANT VIA, SDI MULTIPROD COM SRL, SOCOM UNIREA – RESTAURANT MEDIEVAL, LUCA SIM SRL, VICTORIA MIRIAM SRL, SORIS BET TEAM SRL, CHATZA ZULQAR SRL, LUMY DECOR SRL, KIDAS BUREK SRL, FOOD SERV SEDO SRL, D&H COM PROD IMPEX SRL, ANNELLE MANAGEMENT SRL- Restaurant și  hotel La Belle Epoque, JOLLY SELECT SRL-Restaurant și cofetărie Jolly

Un administrator al unuia dintre restaurantele controlate nu consideră acțiunea de control ca fiind un abuz. Administratorul spune că în urma verificărilor și-a însușit lucruri despre care nu știa că sunt obligatorii. Aspectele considerate neconforme vor fi îndreptate.

Citește și: Interzicerea energizantelor la copii. Nicotina + energizante, o combinaţie cu potenţial letal

”Nu știm de ce ne-au închis, nu e de competența noastră. Am înțeles că curățenia trebuie făcută mai bine. Dacă se termină curățenia și tot, și într-o zi putem da drumul, nu avem nimic”, a spus o angajată de la piață.

Inspectorii ANPC vorbesc despre practici comerciale incorecte și multe nereguli în ceea ce privește etichetarea, păstrarea și prepararea produselor.

Comunicat ANPC

Oprirea temporară de prestări servicii pană la remedierea deficiențelor pentru 8 unități, respectiv

  • – SC CHATZA ZULQAR SRL,
  • –  SC ANNELLE MANAGEMENT SRL- Pentru Restaurant
  • – PAVELONESCU SNC
  • – ECOFEIGOTEHNICA SRL – RESTAURANT VIA
  • – SDI MULTIPROD COM SRL
  • – SOCOM UNIREA – RESTAURANT MEDIEVAL
  • – LUCA SIM SRL
  • – VICTORIA MIRIAM.SRL

Au fost găsite la vânzare inclusiv produse expirate. Au fost probleme și cu respectarea condițiilor de depozitare.

Nici în bucătării lucrurile nu au fost conforme. Inspectorii au găsit aragaze, tigăi, sau oale cu depuneri consistente de grăsime arsă, înnegrite, dar și gresie și faianță neigienizate.

Citește și: Un bărbat din Argeș a fost arestat după ce a incendiat un service auto VIDEO

Inspectorii au mai găsit tocătoare arse, neigienizate, cuțite cu mânere de plastic și nituri cu depuneri, sau ouă cu urme biologice.

Aricolul integral, în Gazeta de Dimineață

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...