Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Italia

Data:

Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Italia. Furtuna Ciaran a făcut ravagii în țară, iar situația rămâne în continuare critică. O nouă alertă de ploi și furtuni a fost instituită de autorități, iar Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare pentru românii care călătoresc în Italia.

Departamentul de Protecţie Civilă din Regiunea Campania, Italia, a emis un cod portocaliu începând de duminică, ora 22,00, până luni seară pentru zonele Alto Sele şi Tusciano, Alto Ciliento, Tanagro şi Basso Ciliento, unde sunt prognozate ploi în averse moderate sau furtuni de intensitate puternică.

Citește și FOTO Aurora boreală, vizibilă în mai multe zone din România

„Vântul va sufla cu putere, iar marea va fi agitată, mai ales de-a lungul coastelor Piana Campana, Napoli, Insulele şi coasta municipiilor din zona vezuviană.

Citește și: De ce Aurora Boreală din România s-a văzut roșie, nu verde

Șapte persoane au murit

Alerta portocalie pe întreg teritoriul regional este legată de precipitaţiile care ar putea declanşa instabilitatea versanţilor, alunecări superficiale de teren din cauza eroziunii solului, cu posibile inundaţii ale spaţiilor subterane şi a celor situate la parterul clădirilor.

În anumite zone din Regiunile Umbria şi Abruzzo a fost instituit cod galben de ploi şi vânt”, potrivit unei informări emise de MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară.

Șapte persoane au murit, în urma furtunii ce a devastat Italia în ultimele zile. Mii de oameni sunt izolați, fără curent și apă potabilă, iar pagubele produse de furtuna Ciaran sunt estimate la 300 de milioane de euro.   

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related