Sfârșitul unei epoci. Demolarea fostei Fabrici de Furfurol de la Segarcea | Video | Știri Craiova

Data:

Sfârșitul unei epoci. Demolarea fostei Fabrici de Furfurol de la Segarcea reprezintă un nou început, pe aici fiind posibil să treacă viitoarea autostradă Craiova-Calafat.

Ruinele fabricii de furfurol de la Segarcea au fost puse la pământ. Demolarea a avut loc azi și s-a făcut controlat, prin dinamitare. Video aici.

Citește și: Castelul Corvinilor şi Cetăţile Dacice din Munții Orăștiei, câştigătoare la două secţiuni ale concursului Destinaţia Anului

E posibil ca pe aici să treacă viitoarea autostradă Craiova-Calafat

Odată pusă la pământ, poate pe aici va trece viitoarea autostradă Craiova-Calafat.

Fabrica a fost dată în exploatare în anul 1979, iar în 1990 a intrat în conservare. La începuturi a avut peste 200 de angajați. Uzina producea aproximativ 50% (2.200-2.500 tone) din sarcina anuală de plan.

Furfurolul – o aldehidă (substanță organică obținută prin oxidarea moderată a unor alcooli, folosită în industria farmaceutică, conform DEX) este provenită din furan și se prezintă sub formă de lichid uleios, cu miros particular, este folosită ca solvent selectiv la rafinarea uleiurilor minerale și vegetale și ca insecticid, vermicid etc. (conform DEX).

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Consumul zilnic al fabricii de furfurol de la Segarcea era de 220 tone de știuleți de porumb fără boabe (coceni).

Articol preluat din Știri Craiova

Fabrica de furfurol de la Segarcea și-a deschis porțile în 1979 și a făcut parte din strategia pentru dezvoltare industrială a Românei din perioada comunistă. Însă, ca în majoritatea cazurilor din vremea respectivă, la înființarea fabricilor nu s-a ținut cont de un plan de afaceri bine pus la punct, astfel fabrica a fost sortită eșecului.

Citește și: Românca închisă în China se stinge în indiferența autorităților române. „Cum să rămâi indiferent știind că i-au căzut dinții din gură din pricina inaniției?”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: stiricraiova.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related