Starul american Alec Baldwin a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă

Data:

Un procuror din statul american New Mexico i-a pus joi sub acuzare pe actorul Alec Baldwin și alte persoane pentru împușcarea mortală a regizoarei de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare ale westernului „Rust”, anunță Reuters și ABC News.

Procuroarea Mary Carmack-Altwies a anunțat că Baldwin și Hannah Gutierrez-Reed, controversatul armurier al filmului au fost acuzați de ucidere din culpă la peste un an de la tragicul accident care a avut loc în octombrie 2021 pe platourile de filmare aflate lângă orașul Santa Fe din New Mexico.

Procuroarea americană a anunțat de asemenea că David Halls, asistentul de regie al „Rust”, a semnat o înțelegere în care admite folosirea neglijentă a unei arme mortale. Halls recunoscuse la câteva zile după accident că nu a verificat toate gloanțele din arma care i-a fost înmânată lui Baldwin.

„După o revizuire temeinică a dovezilor și a legislației statului New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a aduce acuzații penale împotriva lui Alec Baldwin și a altor membri ai echipei de filmare a ‘Rust’”, a declarat joi Carmack-Altwies. „Nimeni nu este deasupra legii și toată lumea merită dreptate”, a adăugat ea.

Gutierrez-Reed va fi la rândul ei pusă sub acuzare tot pentru ucidere din culpă, infracțiune care în New Mexico poate aduce o condamnare de până la 18 luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari.

Incidentul tragic în care Alec Baldwin a ucis-o pe Hutchins

Regizoarea de imagine a fost ucisă când un pistol de recuzită cu care Baldwin exersa o scenă în timpul filmărilor din New Mexico s-a descărcat, trăgând un glonț care a lovit-o pe ea și pe regizorul Joel Souza. Acesta a fost spitalizat în urma incidentului dar a scăpat cu viață.

Biroul șerifului local și-a concentrat ancheta în jurul modului în care gloanțele reale au fost folosite pe platoul de filmare și a manierei în care acestea au fost încărcate în arme, titrează Hotnews.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Producătorul de armament Rheinmetall a obținut cea mai mare comandă din istoria companiei | Aktual24

Producătorul de armament Rheinmetall a obținut cea mai mare...

Peste 100.000 de persoane au fost prezente în prima zi la FITS 2024 | Mesagerul de Sibiu

Peste 100.000 de persoane au fost prezente în prima...

Secretarul general al ONU, avertisment transmis Rusiei

Secretarul general al ONU, avertisment transmis Rusiei. Antonio Guterres...

Dosar penal împotriva fostului premier al Slovaciei pentru sprijinul militar acordat Ucrainei | Aktual24

Dosar penal împotriva fostului premier al Slovaciei pentru sprijinul...