Trei noi tipuri de rovinietă, introduse în 2024

Data:

spot_img

Trei noi tipuri de rovinietă, introduse în 2024 de Ministerul Transporturilor. Taxa de drum va fi influențată de perioada de timp pentru care a fost emisă, numărul de kilometri parcurși și norma de poluare.

Începând cu anul 2024, se introduce rovinieta de o zi pentru autoturisme și va dispărea vinieta de 90 de zile pentru vehiculele de marfă, tiruri și camioane. La momentul de față, în România, se pot achiziționa roviniete cu valabilitatea de 7 zile, 30 de zile, 90 de zile și 12 luni. Rovinieta poate fi achiziționată și online aici.

Trei noi tipuri de rovinietă în 2024

Ministerul Transporturilor vrea să introducă trei noi tipuri de rovinietă: pentru o zi, pentru 10 zile și pentru două luni.

Citește și: Cum vor circula trenurile pe linia Oradea – Cluj începând de luni, 8 ianuarie, și pe ce tronsoane vor fi înlocuite cu autobuze

Proiectul transpune o directivă europeană din 2022, cu termen-limită de aplicare 25 martie anul acesta.

În prezent, Compania de Drumuri percepe taxa de drum pentru o săptămână, o lună, trei luni și un an, cu tarife începând de la 15 lei –pentru o săptămână la autoturisme și 6.000 lei – pentru camioane, la rovinieta cu utilizare timp de un an.

Alături de rovinieta de o zi, se va introduce și cea pe două luni, pentru toate categoriile de vehicule.

Prețurile la rovinietă pe 2024 nu vor fi modificate

În 2024 procedura de calcul a rovinietei nu va suferi modificări. Prin urmare în acest an, tarifele curente vor fi menținute pentru toate categoriile de vehicule, a anunțat CNAIR.

Continuare în Alba24.ro!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: alba24.ro)

spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related