Un şofer băut şi drogat care conducea o cisternă cu GPL pe A2, oprit de polițiști. A fost arestat preventiv

Data:

Un şofer băut şi drogat care conducea o cisternă cu GPL pe A2, oprit de polițiști. O cisternă cu gaz petrolier lichefiat, înmatriculată în Ucraina, care circula haotic pe A2 a fost oprită de poliţişti la kilometrul 135 în zona Feteşti şi s-a constatat că şoferul era băut şi drogat, a anunțat joi IGPR.

„La data de 25 octombrie 2023, ora 21.18, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi a fost sesizat, prin 2 apeluri 112, despre faptul că o cisternă, înmatriculată în Ucraina, circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul de mers către Bucureşti. Din informaţiile primite în timp real de la apelanţi, cu privire la poziţia vehiculului, poliţiştii au reuşit interceptarea acestuia pe autostradă, la kilometrul 135, în zona municipiului Feteşti, judeţul Ialomiţa”, a transmis IGPR.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat, de 44 de ani, cetăţean ucrainean. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive.

YouTube video

Citește și: Procurorii au extins acuzațiile în dosarul exploziilor de la Crevedia. Se cer despăgubiri de peste 26 milioane de euro

„Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise”, potrivit IGPR.

Cisterna respectivă este destinată transportului de gaz petrolier lichefiat, iar, la momentul depistării, aceasta era încărcată cu 19,61 tone de combustibil.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Totodată, poliţiştii au dispus măsura reţinerii conducătorului auto, pentru 24 de ore, șoferul fiind dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Şoferul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Citește și: „Câștigi 140.000 de euro/an din propriul tău parc fotovoltaic.” Este adevărat?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...