Val de de infecții respiratorii acute, în ultima săptămână

Data:

63.487 de infecţii respiratorii acute, gripă, IACRS şi pneumonii, au fost raportate în perioada 8 – 14 mai. În județul Cluj au fost înregistrate 43 de cazuri.

63.487 de infecţii respiratorii acute, gripă, IACRS şi pneumonii au fost raportate în perioada 8 – 14 mai, a informat, joi, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Potrivit INSP, s-au înregistrat cu 13,7% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna precedentă. „Variaţia în plus faţă de media calculată de 39.498 cazuri din aceleaşi săptămâni din 5 sezoane pre-pandemice (2015-2019) a fost de 60,7%. Numărul de cazuri înregistrat în aceeaşi săptămână a ultimului sezon epidemic (2019-2020) a fost de 17.671”, a precizat INSP.

Citește și VIDEO Petre Daea, în control la Izbiceni după o sesizare că se folosesc substanţe interzise pentru a se grăbi coacerea tomatelor

Cluj, în topul județelor cu cele mai multe cazuri de gripă

În perioada 8 – 14 mai, au fost raportate 283 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 590 de cazuri înregistrate în săptămâna precedentă. Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în municipiul Bucureşti (57) şi în judeţele Cluj (43), Iaşi (38), în restul judeţelor numărul de cazuri fiind mai mic de 30, titrează Monitorul de Cluj.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related