Video cu fața și vocea Simonei Halep, folosit de cei care vor să vă fure banii online

Data:

Video cu fața și vocea Simonei Halep, în care sportiva afirmă că ar fi cumpărat acțiuni la Hidroelectrica și Enel, care i-ar fi adus câștiguri fabuloase, este folosit de cei care vor să vă fure banii prin intermediul internetului.

Înregistrările video, realizate prin tehnologia „deep fake”, imită aproape la perfecție fața și vocea Simonei Halep, dar sunt false.

YouTube video

„Cu doar o lună în urmă am cumpărat acțiuni ale firmei noastre de stat. Acum asta îmi aduce 56.000 de lei și asta doar într-o lună.

Îți imaginezi ce se va întâmpla cu portofoliul meu într-un an?”, afirmă personajul care o imită pe Simona Halep. Pe jumătate din ecran, clipul susține că arată veniturile, în creștere, ale Hidroelectrica.

Citește și: Cum a fost salvată Roșia Montană de la o distrugere completă. Procesul de la Washington, văzut din Munții Apuseni    

Video cu fața și vocea Simonei Halep, folosit și cu sigla Enel

Exact același filmuleț și cu același discurs a fost atașat și de numele companiei Enel, însă aceasta nici măcar nu este o companie de stat. Ambele clipuri au atașate link-uri care promit că trimit către articole în care se detaliază procesul prin care cei interesați pot cumpăra acțiuni.

Hidroelectrica a transmis un comunicat prin care avertizează oamenii că aceste filmulețe sunt o înșelăciune prin care publicul este indus în eroare.

Citește și: Cum rezolvi problemele cu e-Factura. Ghidul făcut de un om de afaceri

Fraudatorii nu falsifică doar vocea Simonei Halep, ci și brandul, imaginea și grafica site-ului Digi24 și Evenimentul zilei. Pe fundal, apar articole în care, chipurile, sunt detaliate modalitățile prin care se pot obține foarte mulți bani într-un timp foarte scurt, dar și mărturii de la cei care ar fi reușit deja.

Evident, totul este un fals.

Hidroelectrica avertizează utilizatorii de rețele sociale să nu acceseze astfel de linkuri

„Hidroelectrica informează publicul cu privire la apariţia în mediul online a unor clipuri video contrafăcute, folosind tehnologia «deepfake».

Acestea includ persoane publice, artişti şi vedete TV, promovând în mod fals tranzacţionarea acţiunilor companiei Hidroelectrica.

Subliniem cu fermitate că aceste conţinuturi sunt frauduloase şi induc în eroare publicul cu privire la implicarea acestor personalităţi în tranzacţionarea acţiunilor Hidroelectrica, având ca scop final înşelarea celor atraşi de posibilitatea obţinerii facile a unor câştiguri financiare substanţiale”, transmite compania.

Hidroelectrica îi sfătuiește pe oameni să nu-și furnizeze datele persoanale pe platforme care primit venituri mari și nici să nu se lase influențați de imagini care prezintă diverse persoane publice.

Compania recomandă ca aceste conținuturi false să fie raportate către platformele de socializare pe care apar.

Citește și: Val de tentative de fraudă propagat prin intermediul WhatsApp

Ce nu trebuie să faceți pentru a nu vă pierde banii

  • Evitaţi încărcarea datelor personale sau informaţiilor bancare pe platforme online care promit câştiguri exagerate în urma tranzacţionării acţiunilor Hidroelectrica.
  • Raportaţi conţinuturile false publicate în mediul online, atunci când le identificaţi. Colaboraţi cu platformele pentru a elimina rapid aceste informaţii nefondate.
  • Nu vă lăsaţi înşelaţi de citate sau imagini asociate cu diverse nume celebre. Subliniem şi clarificăm faptul că aceste declaraţii nu sunt reale şi nu reflectă opiniile sau poziţia reală a personalităţilor respective”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

5 multinaționale sunt responsabile pentru un sfert din poluarea cu plastic din lume

5 multinaționale sunt responsabile pentru un sfert din poluarea...

Savantul din România cu șanse la Nobel. Este fizician

Savantul din România cu mari șanse la câștigarea Premiului...