VIDEO Maia Sandu, alături de Zelensky, la comemorarea masacrului de la Bucea

Data:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat, vineri, la Summitul Bucea 2023, dedicat împlinirii unui an de la eliberarea orașului ucrainean, la invitația președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Crimele produse de trupele ruse în Bucea și în alte orașe și regiuni ale Ucrainei nu vor rămâne nepedepsite. (…) „Astăzi, eu, dar și oamenii din R. Moldova, suntem alături de comunitatea globală în amintirea terorii provocate în orașul Bucea în urmă cu un an.

Admirăm curajul și hotărârea apărătorilor care au alungat invadatorii ruși. Onorăm și deplângem victimele nevinovate – bărbați, femei, părinți și copii – sute de oameni uciși, mulți alții violați, torturați sau traumatizați.

Citește și Chinezii spun când se va încheia războiul din Ucraina

Suferința lor – un semn că s-ar putea să nu existe o limită pentru brutalitatea fără sens a invaziei ruse în Ucraina. Am simțit asta în R. Moldova. Mulți dintre oamenii noștri au urmărit cu tristețe și groază sângerarea din Bucea și Ucraina.

Am vizitat orașele îndurerate Bucea, Irpin și Borodeanka în iunie anul trecut pentru a vedea cu ochii mei consecințele agresiunii Rusiei. Crimele comise aici mă marchează și astăzi. Nu există cuvinte pentru a descrie tragedia dumneavoastră”, a declarat vineri președintele Moldovei, Maia Sandu.

La eveniment au mai participat și premierii Slovaciei, Sloveniei și Croației. Sursa foto – Euromaidan Press

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related