Au plătit integral apartamente pe care nu le-au mai primit

Data:

Au plătit integral apartamente pe care nu le-au mai primit. Două ansambluri rezidenţiale din Iaşi, Solumnia şi Viliera, finalizate aproape integral, stau închise fiindcă dezvoltatorul a intrat în insolvenţă.

„Ziarul de Iaşi” a discutat cu avocaţii celor care au plătit, chiar şi integral, sumele pentru apartamente în 2018-2020 şi care astăzi riscă să rămână şi fără banii daţi, şi fără apartamente.

Avocaţii explică faptul că, pentru recuperarea banilor, administratorul judiciar poate decide vânzarea din nou a apartamentelor pe care oamenii le-au plătit deja. Iar principalii creditori sunt companii în care a fost implicat şi Dan Alexandru Coste, notarul care deţine compania CROSSGATE, ce a construit ambele ansambluri.

Acesta a răspuns întrebărilor „Ziarului de Iaşi” şi susţine că, până la urmă, cumpărătorii vor primi fie apartamentele dorite, fie banii înapoi. Dacă nu s-ar întâmpla asta, paguba pentru clienţi ar fi de milioane de euro.

Citește și: Cum vrea Ciolacu să elimine vizele SUA pentru români: pune presiune pe polițiști și magistrați să depună în masă cereri de plecare peste Ocean

Au plătit integral apartamente. O ofertă care suna bine, pe hârtie

Oamenii au achiziţionat apartamentele la un preţ de aproximativ 1.000 euro metrul pătrat, un preţ bun pentru construcţiile noi din 2020 încoace, ţinând cont că se află pe raza administrativă a municipiului Iaşi, şi nu în comunele care funcţionează ca suburbii.

Condiţia pentru a se bucura de un preţ atât de bun era simplă: plata integrală, sau un avans de 50% şi apoi o rată convenabilă la dezvoltator.

Pe hârtie, oferta sună foarte bine: ansamblu rezidenţial creat doar pentru clienţi, apartamente în blocuri ce rezistă la cutremure de până la 8 pe scara Richter, construcţii solide, încălzire în pardoseală, gresie, faianţă şi obiecte sanitare de calitate superioară.

Iar cei de la CROSSGATE SRL s-au ţinut de promisiunea construirii: blocurile au fost ridicate, există şi astăzi, doar că nu s-a mutat nimeni în ele fiindcă apartamentele nu au fost predate proprietarilor.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Rareș Burlacu, președintele ARICE: Avem nevoie de o strategie pentru produsele care să fie privilegiate de statul român pentru export

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Istoricul Dennis Deletant, Doctor Honoris Causa al Universității ”Ovidius” din Constanța | Info Sud-Est

Istoricul Dennis Deletant, născut în Marea Britanie, dar și...

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....