Aktual24 | Deputatul Dumitru Coarnă, despre plecarea din AUR: „Nu vreau să am conștiința încărcată cu monștri din ăștia care vor distruge România”

Data:

Cel mai recent scandal în AUR l-a avut în prim-plan pe deputatul Dumitru Coarnă, care a stârnit furia liderului formațiunii, George Simion, ajungându-se la o despărțire definitivă între ei.

De la ce s-au luat și de ce s-a ajuns la plecarea deputatului din partid dezvăluie chiar Coarnă într-un interviu pentru Aktual24.

Domnule deputat, în comunicatul dat publicității de AUR mai că nu sunteți numit „dușman al poporului”. Cu ce l-ați supărat așa de tare pe George Simion?

L-am supărat cu simplul motiv că am respectat Legea 14/2003 privind partidele politice, în sensul în care eu am înființat filiala locală a partidului AUR la Călărași, exact cum este prevăzut în legea partidelor politice și în statutul partidului AUR, adică adeziune completată, semnată și aprobată, cotizație plătită în numerar, contra dovadă de plată, după care sumele de bani provenite din cotizație au fost vărsate prin virament bancar în contul partidului, cu mențiunea „cotizație filiala AUR Călărași”. Sunt 25.000 de lei, cotizații virate prin aceasta modalitate, bani pe care organizația locală Călărași i-a virat în conturile partidului AUR de când am preluat eu această organizație, adică de la 1 iulie 2023, și până la zi. Cu mențiunea că la venirea mea nu era nimic acolo, am preluat zero membri de partid și zero sume provenite din cotizații. Am construit, am ajuns la peste 650 de adeziuni, deci solicitări făcute de oameni din Călărași pentru înscrierea în partidul AUR, avocați, ingineri, profesori universitari, medici, electricieni, specialiști în toate domeniile de activitate, am încercat să fie o structură eterogenă, cu oameni fără probleme penale. În momentul în care am declanșat procedura de alegeri a filialei AUR Călărași, deoarece îndeplineam condiția de statut care prevedea existența a 500 de membri, a început toată această nebunie, în sensul că au folosit toate pârghiile pe care le-au avut la îndemână ca să mă blocheze. Am avut trei zile consecutive controale de la București – miercuri, 31 ianuarie, joi, 1 februarie, vineri, 2 februarie. Au fost trei reprezentanți de la București, respectiv Pârvu Viorel, Iacob George și doamna Badea, fostă Vlădica. Au verificat toate documentele – adeziunile de înscriere, chitanțele, documentele de încasare a cotizației și dovezile de plată făcute către sediul central al partidului AUR. Fac precizarea că nu am refuzat să înaintez aceste documente, dar am amânat acest lucru pentru a obține acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal al celor care au completat adeziunile de înscriere în AUR, lucru pe care l-am comunicat și conducerii centrale. Am comunicat în schimb tabelul nominal cu membrii de partid existenți la data de 2 februarie 2024. În perioada 1 iulie 2023 – 2 februarie 2024 am înființat 29 de organizații teritoriale din 55, zece cu proces verbal de alegeri și diferența prin împuterniciri. Am totul scanat, pregătit în format electronic și totul este evidențiat.

Citește și: Fabrica de Trăsuri din București, gândită de arhitectul Castelului Peleș

Ați afirmat că liderii AUR nu vor să înființeze filiale județene. Care este logica unui asemenea refuz din partea lor?

De teamă că pierd puterea. Practic, ei nu doresc organizații locale pentru a nu da altora posibilitatea de a candida la o funcție de conducere în partid sau de a valida eventualele candidaturi pentru alegerile locale din 2024. Dacă priviți structura lor, o să vedeți că acest partid AUR este partidul fără membri. Uitați-vă că ei au dublă abordare. În spațiul public spun că sunt împotriva eliminării plății cu bani cash, dar ei impun plata cotizației în format electronic. În opinia mea, aplicația și cardul nu conferă nimănui calitatea de membru de partid. Este o înșelătorie extrem de clară. Deci partidul ăsta una spune, alta face. O să verific dacă sumele virate în conturile partidului pentru anul 2023 au fost evidențiate în contabilitate ca fiind cotizații. Din informațiile mele, voiau să pună mâna pe adeziunile originale de înscriere și să le distrugă, pentru că majoritatea de acolo spuneau: nu le dați documentele în original, deoarece cei de la centru le distrug. Eu le dădeam evidența pentru că mi se pare corect să le dau. Problema e că m-au blocat să fac alegeri. Problema e că la nivel de țară nu există nicio filială a partidului AUR. Eram primul care înființa o filială și practic cream un precedent extrem de periculos pentru ei, fiindcă oamenii în țară vor și ei să aibă aceste filiale. Conducerea AUR nu vrea să înființeze aceste filiale pentru că în momentul în care ai un președinte ales, toate dosarele de candidatură pentru alegeri locale sunt validate de organizația locală. În condițiile în care nu ai organizații locale, ele vor fi validate de centru. Și atunci cheamă oamenii la București, chipurile, să-i evalueze, pe unii prin buzunare, pe alții prin alte părți. Or în momentul în care filiala de la Călărași funcționa conform legii partidelor politice și statutului partidului AUR, dosarele pentru candidaturi la alegerile locale din județul Călărași erau evaluate de organizația locală a partidului și nu de cea centrală. Erau discuții prin spate, ca să spun așa, fiindcă unii ziceau „Domnule, noi nu putem să facem niciun ban din cauza lui Coarnă de la Călărași. Păi dacă-l validăm pe Coarnă, nu o să mai putem să chemăm candidații la București pentru evaluare.”

Citește interviul integral, în Aktual24.ro

Citește și: 7 procurori anticorupție din Constanța și-au dat acordul pentru a conduce structura, după ce le-a fost schimbat șeful peste noapte

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Dumitru Coarnă / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majorarea prețului gazelor cu peste 50%. Ce soluții are guvernul polonez | Aktual24

Majorarea prețului gazelor cu peste 50%. Ce soluții are...

Ce efecte are populismul asupra economiei | Revista22

Ce efecte are populismul asupra economiei? Consecințele sunt numeroase...

Cât a costat „propaganda” făcută de partide, din bani publici, în primele luni din 2024

Cât a costat „propaganda” făcută de partide numai în...