Avocata arhiepiscopului Tomisului anunță că îl dă în judecată pe purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu

Data:

Avocata arhiepiscopului Tomisului anunță că îl dă în judecată pe purtătorul de cuvânt al BOR. Irina Luminința Stanciu, avocata arhiepiscopului Teodosie a anunțat sâmbătă că îl va da în judecată pe Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române. Ea îl acuză pe acesta că nu a respectat principiul de prezumție al nevinovăției în privința arhiepiscopului, care este anchetat penal de DNA.

“Vasile Bănescu încalcă grav legea penală, în sensul că încalcă principiul prezumției de nevinovăție (…) domnul Vasile Bănescu folosește această ocazie pentru o răzbunare personală, fiind de notorietate conflictul deschis pe care îl are cu ÎPS Teodosie”, a afirmat avocata într-un video distribuit pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Citește și: 700.000 de lei de la stat, pentru a afla ce gândesc moldovenii. Răspunsurile lor, secrete

În ultimele luni, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei l-a criticat public în repetate rânduri pe Teodosie. La începutul lunii ianuarie, spre exemplu, Vasile Bănescu a reacționat la declarație arhiepiscopului conform cărora femeile “într-o perioadă de necurățire” și fumătorii nu pot primi agheasmă de Bobotează. El a caracterizat aceste afirmații drept “nebunia idolatrizării ignoranței”.

Arhiepiscopia, la rândul ei, a numit răspunsul lui Bănescu o “juisare intelectualist utopică” care încurajează ideologiile cristofobe.

Citește și: Aproape 80 de tone de cereale şi cărbune, furate din trenurile de marfă din portul Constanța. 22 de persoane, trimise în judecată

Ultimele declarații ale lui Vasile Bănescu au fost făcute joi, în contextul anchetării Arhiepiscopului Tomisului de către DNA pentru cumpărare de influență. El a afirmat că acest caz “frapează și mâhnește” și că anchetarea unui înalt reprezentant al bisericii “spune ceva îngrijorător”.

Continuarea, în Info-sud-est.ro

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, este urmărit penal de procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Potrivit DNA, în acelaşi dosar este urmărit penal şi un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă.

„În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie (…) ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuţie ar fi participat şi celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică ‘înţelegerea’ respectivă”, potrivit DNA.

Citește și: Minunatele excursii ale șefului Românilor de Pretutindeni pe banii statul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: INQUAM Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oradea va avea o pădure urbană | Bihoreanul

Oradea va avea o pădure urbană, amenajările se vor...

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de la liberali | Aktual24

Primarul Brașovului dezvăluie oferta primită, de a candida de...

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească pentru BAC | Ziarul de Iași

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească...

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe Iași-Voinești | Reporter de Iași

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe...