Orădenii care nu colectează separat deșeurile ar putea plăti dublu salubritatea

Data:

Orădenii care nu colectează separat deșeurile ar putea plăti dublu salubritatea. Primăria Oradea a anunțat luni că a pus în dezbatere publică noul regulament de salubrizare a municipiului, așteptând propuneri și sugestii din partea orădenilor.

Una dintre modificările pe care le propune noul regulament este instituirea unui tarif de salubritate pentru cei care nu separă corect deșeurile și care este „la un nivel de până la 2 ori mai mare decât nivelul rezultat din tarifele cumulate pentru gestionarea deșeurilor municipale”, adică din costul de salubritate pe care îl vor plăti cetățenii care separă deșeurile.

Citește și: 700.000 de lei de la stat, pentru a afla ce gândesc moldovenii. Răspunsurile lor, secrete

Mai precis, raportat la tarifele actuale, ridicarea unei pubele de 60 de litri cu deșeuri greșit aruncate va costa 30 de lei, la o pubelă de 120 de litri prețul urcă la 70 de lei, la un recipient de 240 l ajunge la 140 de lei, iar la un container de 1.100 de litri costul ajunge la 600 de lei.

Sarcina verificării recipientelor cu deșeuri va reveni operatorului de salubritate, iar când reprezentanții acestuia vor identifica pubele cu alt conținut decât cel pe care ar trebui să-l aibă, vor lipi un autocolant care avertizează că deșeurile sunt greșit aruncate.

Citește și: Unde a făcut armata premierul Ciolacu. Trecut în rezervă cu gradul de caporal

Regulamentul propus de Primărie mai prevede că deșeurile reciclabile se vor separa în trei fracții, urmând să fie aruncate separat hârtii, metal și plastic, sticle (la fel ca în prezent), că deșeurile textile vor trebui colectate separat de la 1 ianuarie 2025, iar tot de atunci se vor sorta și deșeurile periculoase aruncate în fracția reziduală.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Minunatele excursii ale șefului Românilor de Pretutindeni pe banii statul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...