Campanie de informare pentru alegători, lansată de Expert Forum. Cum ne pregătim pentru fiecare dintre cele 4 scrutine

Data:

Expert Forum a lansat #votcorect2024, o campanie de informare a alegătorilor cu privire la regulile de votare la cele patru tipuri de alegeri de anul acesta şi de oferire de asistenţă.

În 2024 vor fi organizate patru runde de alegeri – europarlamentare (9 iunie), locale (septembrie), prezidențiale (posibil în perioada septembrie-noiembrie) și parlamentare (decembrie).

Ce informații aduce această campanie de informare pentru alegători

La fiecare tip de alegeri, regulile privind arondarea la secția de votare, respectiv locul unde se poate vota diferă. În campania lansată de Expert Forum sunt explicate, pe scurt, mai multe aspecte.

„Am lansat campania de informare pentru alegători #votcorect2024. Ne-am propus să informăm alegătorii despre regulile de votare la toate tipurile de alegeri de anul acesta și de a oferi asistență unde este nevoie. Având în vedere că legile sunt foarte diferite și nu avem un Cod Electoral, credem că este important să înțelegem cum ne pregătim pentru fiecare dintre scrutine din timp”, explică Expert Forum.

Citește și: Șefa anticorupției de la Chișinau l-a pus la punct pe un jurnalist care spunea că nu știe românește: „Nici eu nu vorbesc limba rusă” (Aktual24)

Cum se aplică regulile diferit la fiecare tip de scrutin

O primă componentă a campaniei este reprezentată de o serie de materiale informative comparative.

„Arătăm cum se aplică regulile diferit la fiecare tip de scrutin, iar prima temă aleasă este unde se votează în funcție de domiciliu/reședință. Un aspect foarte important legat de acest subiect este modificarea legislativă introdusă în vara lui 2023, prin care alegătorii care doresc să voteze la adresa de reședință la locale trebuie să își stabilească reședința în localitatea respectivă cu cel târziu șase luni înaintea de data votării. Deci, grăbiți-vă să vă faceți vize de flotant, pentru că termenul ar fi undeva la finalul lunii martie, depinde de data alegerilor locale (care oricum vor avea loc cel mai probabil în a doua jumătate a lunii septembrie)”, mai arată Expert Forum.

Seria de materiale informative va fi publicată aici: https://expertforum.ro/alegeri2024. Primul articol din campania #votcorect2024 este disponibil și la https://expertforum.ro/unde-cum-votez-2024. Ne puteți urmări și după hashtag-ul #votcorect2024.

„Pe parcursul anului, vom furniza informații specifice pentru fiecare tip de alegeri prin portalul www.votcorect.ro, iar pentru alegerile europarlamentare vom lansa site-ul în luna februarie”, anunță Expert Forum.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...