Germania legalizează canabisul

Data:

Germania legalizează canabisul, „cu prudenţă. Mulţi membri ai opoziţiei din Bundestag, dar şi experţi, au fost împotrivă. Ce va fi permis de la 1 aprilie şi ce nu.

Pentru susţinătorii proiectului, legalizarea canabisului înseamnă sfârşitul mult-aşteptat al incriminării consumatorilor. În opinia opoziţiei, creşte riscul consumului în rândul tinerilor, inclusiv de droguri mai tari.

De la 1 aprilie 2024, în Germania este permisă posesia a 25 de grame de canabis de adult – cantitate suficientă pentru aproximativ 50-100 de jointuri. Până la trei plante de canabis şi maximum 50 de grame de canabis uscat pot fi cultivate, respectiv depozitate, în locuinţa personală.  

Atât consumatorii, cât şi mulţi politicieni sau experţi în sănătate cer de multă vreme legalizarea canabisului pentru uz personal în cantităţi mici, în vederea combaterii pieţei negre.

În 2021, agenda coaliţiei tripartite de guvernământ din Germania includea şi „planul de introducere controlată a canabisului pentru adulţi, în scopuri recreative, în magazine autorizate”.

Citește și: Primărie din Bihor, prinsă în flagrant când îngropa gunoaie lângă o arie protejată

Germania legalizează canabisul. Ce se schimbă

Între timp, din legea ministrului federal al Sănătăţii, Karl Lauterbach (SPD), au fost eliminate magazinele autorizate. În primul rând guvernul doreşte să permită şi să reglementeze consumul privat, inclusiv pentru a despovăra Poliţia şi Justiţia.

De la 1 iulie 2024, cluburile private cu până la 500 de membri vor putea cultiva canabis şi vor putea distribui recolta membrilor lor.

Magazine autorizate nu vor exista, deşi iniţial acestea erau prevăzute în planurile executivului de la Berlin. Consumul în apropierea şcolilor, grădiniţelor, locurilor de joacă şi a sălilor de sport publice va fi interzis iar în zonele pietonale este permis doar între orele 7 şi 20.

Posibilitatea distribuirii canabisului în magazine specializate şi de a fi consumat acolo a fost amânată deocamdată.

Continuarea în Deutsche Welle!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Georg Wendt/dpa/picture alliance)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstiuit de savanți | Aktual24

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstituit de savanți, pe...

China – Rusia, o nouă axă revizionistă? | Revista22

China - Rusia, o nouă axă revizionistă? Washingtonul a...

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile internaționale

Rusia a folosit arme chimice în Ucraina, încălcând regulile...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...