Iohannis va fi primit la Casa Albă de președintele american Joe Biden

Data:

Klaus Iohannis se află într-o vizită de lucru la Washington în perioada 7-9 mai. Acesta va fi primit la Casa Albă de Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

În cadrul întâlnirii, cei doi lideri de stat vor discuta subiecte de pe agenda internațională și bilaterală precum situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre, dar și întărirea securității în spațiul euroatlantic, potrivit unui comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială.

Citește și: Programatorul din Londra care te ajută să verifici tot ce cumpără statul român

Ce va discuta Iohannis cu președintele american

Dialogul dintre Joe Biden și Klaus Iohannis reprezintă și o bună oportunitate pentru ridicarea profilului Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și reconfirmarea relațiilor bilaterale privilegiate dintre cele două state și a cooperării multisectoriale.

Vizita președintelui României este și un prilej prin care țara noastră își reafirmă rolul ca furnizor de securitate, dar și ca un actor activ în gestionarea crizelor internaționale.

Citește și: Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Klaus Iohannis se va întâlni și cu Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson. Din delegația oficială care îl va însoți pe Președintele României la Washington, D.C., vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și viceprim-ministrul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, mai arată Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis va fi onorat cu distincția Distinguished International Leadership Award

Mâine, 8 mai, președintelui i se va înmâna premiul Distinguished International Leadership Award pentru anul 2024, în cadrul galei Atlantic Council Distinguished Leadership Awards. Consiliul Atlantic din SUA a decis ca pentru anul 2024 să acorde acest premiu Președintelui României, ca o recunoaștere a carierei sale și a rolului său de lider transatlantic și european.

Este pentru prima dată în 24 de ani de la înființarea premiului, când distincția îi revine unui șef de stat european.

Consiliul Atlantic este o prestigioasă organizație americană de tip „think tank”, fondată în anul 1961, cu o activitate bogată în domeniul afacerilor internaționale.

Anual, Consiliul Atlantic premiază un număr restrâns de personalități care întruchipează esența relației transatlantice și care au contribuit la consolidarea acesteia, în toate dimensiunile sale (politic, economic, securitate și apărare, artă, activități umanitare etc.).

Printre personalitățile cărora li s-a acordat de-a lungul timpului The Atlantic Council Distinguished Leadership Awards se numără Președinții Statelor Unite ale Americii George W. Bush (2018), William J. Clinton (2010) și George H.W. Bush (2009), Vicepreședintele SUA Joseph R. Biden, Jr. (2011) – actualul Președinte al SUA, Președinții Comisiei Europene Ursula von der Leyen (2021) și Jose Manuel Barroso (2014), Prim-ministrul italian Mario Draghi (2022), Cancelarul german Helmut Kohl (2009), Prim-ministrul britanic Tony Blair (2008), precum și alți șefi de stat și de guvern sau lideri de organizații internaționale, a mai arătat Administrația Prezidențială.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...