Judecătorul Cristi Danileţ a mai câștigat un proces cu CSM

Data:

Judecătorul Cristi Danileţ a câștigat un nou proces cu CSM, după excluderea sa din magistratură pentru postările făcute pe o rețea de socializare.

„Procesul despre postarile pe Tik Tok: după ce în decembrie s-a stabilit că fapta nu a fost gravă, acum s-a stabilit definitiv că perioada în care am fost suspendat de CSM este recunoscută vechime în muncă“, a explicat Cristi Danileț, vineri, pe Facebook

„Mică victorie a normalității”

Avocatul său, Dumitru Dobrev, doctor în drept, spune că procesul încheiat azi arată cât de importante și delicate sunt mecanismele statului de drept și cât de prețios este să apărăm ce s-a câștigat cu greu.

„L-am reprezentat ca avocat pe Cristi Danileț într-unul dintre procesele cu CSM, în care a câștigat definitiv, prin decizia pronunțată azi.

Prin aceasta, Cristi Danileț e repus în drepturi de ICCJ cu privire la vechimea în muncă.

Citește și: Antisemitismul lui Putin și reverberațiile lui în România

Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, a admis recursul împotriva sentinței Curții de Apel Cluj și a anulat hotărîrea CSM nr. 1537/14.12.2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcție începînd cu data de 13.12.2021.

Ca o consecință, ICCJ i-a recunoscut reclamantului vechimea în muncă şi în magistratură pentru perioada în care a produs efecte hotărârea anulată.

Mă bucur că am reușit să contribui cu modestele mele mijloace la această mică victorie a normalității. Este regretabil că un magistrat a trebuit să lupte ani prin instanțe pentru a anula o decizie injustă a unui for profesional ce are ca misiune printre altele, tocmai apărarea imaginii profesionale a magistraților”, a explicat avocatul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: FB Dumitru Dobrev

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Cele mai respectoase gânduri pentru domnul judecător Danileț.
    Ce păcat că avem prea puține persoane oneste și cu credință în cuvintele, azi pângărite: „Legea este egală pentru toți”.
    Predoiu nu pățește azi nimic pentru ante-pronunțare.
    Halal de așa CSM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...