O dronă cu explozibil a fost detonată în Bulgaria, la 40 de km de România. Ministru bulgar: Există riscuri și pentru noi

Data:

O dronă cu explozibil a fost detonată în Bulgaria, iar autoritățile investighează apariția aparatului de zbor pe malul Mării Negre, lângă satul Tiulenovo, în apropiere de România. Ar fi prima dronă din războiul Rusiei împotriva Ucrainei care ajunge pe teritoriul bulgar.

Poliția din Bulgaria a izolat o zonă din apropiere localității Tiulenovo, situată la aproape 40 de kilometri de granița cu România, după ce au fost raportate resturile unei drone de cel puțin trei metri.

Ministerul Apărării de la Sofia a anunțat că marina bulgară a început misiunea de recunoaștere și de eliminare a pericolului, conform Europa Liberă Bulgaria.

Guvernul districtului Dobrich a declarat luni, la orele prânzului, că geniștii Marinei Militare au dezamorsat la fața locului muniția atașată aeronavei fără pilot.

Acolo a ajuns și ministrul bulgar al Apărării, Todor Tagarev. „Se poate presupune că drona de lângă Tiulenovo are legătură cu războiul pe care Rusia l-a lansat împotriva Ucrainei” și că „există riscuri pentru Bulgaria”, a declarat el.

Potrivit unui martor ocular, care a raportat incidentul duminică seară la 112 duminică, în jurul orei 21:40, drona avea atașat un obuz.

Citește și: 20.000 de euro șpaga pentru postul de manager interimar la spitalul Colentina

Nu se știe deocamdată cum a ajuns drona pe malul bulgăresc al Mării Negre și care ar fi proveniența ei. Experții din Bulgaria investighează dacă a căzut din aer sau a fost adusă la mal de curenții marini.

Bărbatul care a publicat imaginile pe Facebook spune că drona ar avea legătură cu războiul Rusiei în Ucraina și a reproșat lentoarea autorităților din țara sa.

Experții militari bulgari au spus că este greu de spus dacă drona a fost lansată de Rusia sau Ucraina, deoarece ambele țări folosesc aceste dispozitive.

Continuarea, în Europa Liberă!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Facebook Radoslav Rusev

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...