Plantații de canabis, descoperite în Pucioasa. Șapte persoane sunt cercetate pentru trafic de droguri VIDEO

Data:

Plantații de canabis, descoperite în Pucioasa: Polițiștii  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a 7 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

YouTube video

Din materialul probator administrat a reieșit faptul că, în perioada ianuarie 2022 – 1 iunie 2024, în județul Dâmbovița, ar fi fost constituit și ar fi  acționat un grup infracțional organizat, pe o structură de tip piramidal, coordonat de către un lider, în scopul desfășurării de operațiuni de cultivare, vânzare și transport de droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină). 

Cercetările efectuate au condus la constatarea că liderul grupului infracțional, în scopul comercializării rapide de droguri și pentru păstrarea anonimatului, ar fi înființat, pe o platformă de comunicare online, grupul cunoscut sub denumirea de „Iarbă dulce”.     

De asemenea, acesta ar fi coordonat și ar fi desfășurat activități de vânzare de canabis și cocaină, prin intermediul altor persoane cercetate, iar, în perioada septembrie 2023 – 1 iunie 2024, ar fi înființat și întreținut, cu sprijinul membrilor grupului,  într-un imobil aflat în proprietatea sa,  o cultură de canabis.

Citește și: „Palate” de sute de mp, sechestrate de Fisc. Costă 30.000 euro ambele, dar nu le vrea nimeni

Șase plantații de canabis indoor

În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate la data de 1 iunie 2024, în clădirea (formată din mai multe corpuri), situată în orașul Pucioasa, deținută de liderul grupului infracțional organizat, au fost descoperite 6 plantații de canabis indoor, formate din 8.797 de plante, în diverse stadii de dezvoltare, sădite în ghivece, instalații complexe de ventilare, încălzire și udare, pentru întreținerea culturilor, peste 600 de recipiente de diverse dimensiuni conținând substanțe de fertilizare, diverse cantități de fragmente vegetale, o presă destinată obținerii rezinei de canabis, utilaje pentru împachetat și vidat, stații de emisie-recepție și dispozitive anti-interceptare, pistoale și o pușcă tip air-soft, înscrisuri, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă.

În vederea asigurării continuității activității ilicite, 4 dintre persoanele cercetate ar fi locuit în aceeași clădire, într-o zonă amenajată în acest scop.

La data de 2 iunie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea a 7 persoane, pentru 24 de ore.

Citește și: Ministerul Afacerilor Externe confirmă cetăţenia română a celor două tinere decedate în inundațiile din Italia (presshub.ro)

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița a dispus arestarea preventivă a celor 7 persoane, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog,  Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Ploiești, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, Serviciului Criminalistic Dâmbovița și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Condamnarea lui Mario Iorgulescu anulată. Procesul va fi reluat, a decis un complet din care face parte Lia Savonea

Condamnarea lui Mario Iorgulescu anulată. Fiul lui Gino Iorgulescu...

Încrederea în presă românească, cea mai scăzută din ultimii ani. Topul încrederii, surprinzător

Încrederea în presă românească este printre cele mai scăzute...

Lucian Bode a pierdut al doilea proces prin care încerca să scape de decizia de plagiat

Lucian Bode a pierdut, definitiv, cel de-al doilea proces...

13 persoane arestate pentru trafic de droguri de risc și mare risc

13 persoane arestate pentru trafic de droguri de risc...