Soții Ceaușescu „au fugit” de la Mina Petrila. Polițiștii îi caută

Data:

Soții Ceaușescu „au fugit” de la Mina Petrila. Polițiștii din județul Hunedoara trebuie să afle cine „a îngropat” cuplul dictatorial, grup statuar amplasat pe o platformă supraterană din perimetrul fostei Mine Petrila din Valea Jiului.

Acest loc are pază autorizată cu program permanent, societate angajată și plătită de Consiliul Județean Hunedoara.

Caricaturistul Ion Barbu, cel căruia îi aparține panoul de artă vizuală, a oferit chiar o recompensă pentru găsitor.

Unde sunt Soții Ceaușescu? Furt sau plătiri de polițe?

„În spațiul Exploatării Culturale Petrila, aflată în arealul fostei Exploatări Miniere Petrila, a fost montată o instalație de artă vizuală reprezentând o imagine caricaturală a foștilor dictatori Nicolae și Elena Ceaușescu.

Opera de artă a fost finanțată printr-un grant de banca Mondială”, le-a spus polițiștilor reprezentantul Asociației Culturale Planeta Petrila, Ion Barbu.

Lucrarea a fost inaugurată în mai 2023. Piesa a dispărut într-o perioadă în care reprezentanții Asociației nu se aflau în localitate. Adică de vreo 10 zile.

Ion Barbu a solicitat polițiștilor din orașul Petrila să descifreze dilema dispariției fără urmă a soților Ceaușescu. Verificările la față locului au surprins pe toată lumea prin modul ”migălos” – fără urme de distrugere – prin care a fost subtilizat grupul statuar.

Citește și: Fotograf arestat pentru agresarea sexuală a modelelor – detalii uluitoare. Victimele voiau poze perfecte pentru reţelele sociale – PRESShub

Dispariția lucrării, un mister

Asta arată, spun cei care au date despre cest caz, că hoții nu au fost timorați, presați de timp și nici nu se temeau de apariția agenților de pază.

„Cercetarea la fața locului arată că intervenția la opera respectivă s-a făcut ”chirurgical” prin demontarea șuruburilor care o susțineau de barele pasajului suprateran”, a precizat Ion Barbu.

Barbu nu crede că furtul lucrării care-i reprezintă pe soții Ceaușescu s-a făcut pentru materialul lucrării (forex). Zona este cunoscută ca vad bun pentru hoții de fier vechi.

Indiciile prezentate au și condus spre o concluzie preliminară. În acest caz există o serie de dubii legate de însușirea cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu, nefiind vorba așadar despre un furt clasic.

Continuarea, în Gazeta de dimineata (gddhd.ro)


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.
1 COMENTARIU
  1. ” in costume de baie…”___–___ cel putin pe masculul Alfa, trebuia sa-l picteze in ccostumul lui Adam, asa am fi inteles si noi, romanii, ce „scule” a avut n.c., de a reusit sa reguleze cate un milion pe an (20 de ani de domnie/20 milioane de coitorie!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum județean, alternativă la DN 7 Valea Oltului, va fi asfaltat în întregime | Argeșul Online

După asfaltarea DJ 703H, drum județean alternativă la DN...

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului | Monitorul de Cluj

Autobuz cu hidrogen testat pe străzile Clujului. Primarul municipiului...