Stewardesa moartă la Spitalul Bagdasar la 10 zile după internare: doctorii, sancționați cu „mustrare”. Au spus că ea a refuzat operația, dar nu au documentul

Data:

Stewardesa moartă la Spitalul Bagdasar la 10 zile după internare: doctorii, sancționați cu „mustrare”. Au spus că ea a refuzat operația, dar nu au documentul. Comisia Superioară de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor din România (CMR) a luat decizia să îi sancționeze pe medicii Mircea Gorgan și Narcisa Bucur cu o mustrare.

Neurochirurgii de la Spitalul bucureștean Bagdasar-Arseni, care se ocupau de tânăra însoțitoare de bord de 36 ani și care nu au operat-o de un hematom imediat după internare, în martie 2021, s-au apărat spunând că pacienta a refuzat operația. Nici ei, nici spitalul nu au putut dovedi însă existența unui refuz în scris, așa cum cere Legea drepturilor pacientului. 


Investigația privind moartea Ecaterinei Emacu, însoțitoare de bord, în aprilie 2021, care a fost operată la Spitalul Bagdasar-Arseni la 11 zile de la prima internare și la 10 zile după ce a ajuns în acest spital, primește două noi concluzii: una de la Colegiul Medicilor, alta de la Institutul Național de Medicină Legală (INML), care a refăcut expertiza în cazul acesteia.  Comisia Superioară a CMR a motivat decizia mustrării pentru că „lipsa consimțământului informat nu a avut un impact determinant asupra stării de sănătate a pacientei, această omisiune constituind strict o abatere deontologică”, prin urmare a decis doar o mustrare ca sancțiune.  Legiștii vorbesc tot de un refuz verbal al tinerei, dar arată și că modificările dintr-un Computer Tomograf (CT) din 19 martie 2021 „îndeplineau criteriile ghidurilor de intervenție chirurgicală de evacuare a hematomului”. Ea a fost operată abia 5 zile mai târziu, pe 24 martie 2021, și a decedat pe 3 aprilie 2021.


Citește și Elena Udrea vrea permisie din închisoare: „este luna de naștere a fetiței mele de 5 anișori”

Libertatea a relatat cazul, iar oamenii legii încearcă să afle, în principal, dacă intervenția s-a făcut cu întârziere. Tânăra a fost operată de un hematom subdural în emisfera stângă a creierului – o acumulare de sânge între una dintre membranele meningelui și creier – la 11 zile după prima internare. Comisia Superioară de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor din România a luat decizia să îi sancționeze pe profesorul Mircea Gorgan și pe doctorița Narcisa Bucur. Cu mustrare. Investigația completă poate fi citită în Libertatea.

Sursa foto – Libertatea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related