Ucraina a atacat un radar de mare putere al Rusiei| Aktual24

Data:

spot_img

Ucraina a atacat un radar de mare putere al Rusiei. A fost atins un nou record al forțelor ucrainene, dar și al dronelor kamikaze.

Pe 26 mai, o dronă a Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a atacat stația radar cu rază lungă de acțiune „Voronezh M”, situată în orașul Orsk, regiunea Orenburg a Federației Ruse, a declarat o sursă din GUR (Direcției Principale de Informații a Ucrainei) pentru Ukrainska Pravda.

Un nou record pentru dronele kamikaze

„Dronă ucraineană a parcurs o distanță de peste 1.800 de kilometri până la o țintă inamică, stabilind un nou record pentru raza de avarie pentru dronele kamikaze”, a afirmat sursa.

Citește și: Sentința prin care a fost condamnat Dan Voiculescu, suspendată de instanță. Mogulul ar putea scăpa și de plata prejudiciului

Presa rusă a scris că un UAV (aeronavă fără pilot) „a căzut” lângă Orsk, iar ținta dronei „s-ar putea să fi fost un obiect militar”.

Anterior, cea mai îndepărtată țintă atacată de dronele ucrainene a fost un obiectiv din orașul Salavat din Republica Baskortostan, care se afla la 140 de kilometri mai aproape de granița cu Ucraina decât Orsk.

Continuarea în Aktual24

Citește și: Legionarii Moța și Marin comemorați în Spania, la 87 de ani de la moartea lor. Monumentul dedicat nu a putut fi demolat

Stația radar cu rază lungă de acțiune „Voronezh M”

„Voronezh M” face parte din generația actuală de radare rusești, având drept obiectiv avertizarea timpurie și monitorizarea spațiului aerian împotriva rachetelor balistice.

Primul radar de acest tip a intrat în testare în anul 2005, iar forma sa finală a fost lansată în anul 2012.

Citește și: România nu mai poate reabilita criminali de război. Leonard Zăicescu, supraviețuitor al Holocaustului: Sunt tineri care nu au habar de pogrom

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În ce comisii sunt europarlamentarii români

Cei 33 europarlamentari români au fost informați în ce...

Hillary Clinton anunță oficial că o susține pe Kamala Harris în cursa pentru Casa Albă

Hillary Clinton anunță că întregul ei sprijin merge către...

UE acordă în premieră sprijin militar Armeniei | Aktual24

Consiliul European a adoptat luni o decizie de acordare...