Unde se poate schia în Bihor. Și în ce condiții

Data:

Unde se poate schia în Bihor. Sezonul de schi și sanie a debutat și se așteaptă, ca în fiecare an, zăpezile mari.

Citește și: Cine este funcționarul care l-a ajutat pe Ciolacu cu demiterea secretarul de stat care l-a lăsat fără certificat de revoluționar

În Stâna de Vale, cele două pârtii ușoare – Renul și Cerbul – sunt deschise și când iarna e domoală, fiind dotate cu tunuri de zăpadă, și au și teleschi. Pârtia mare, numită Bradul, este în totalitate naturală, are 1,2 kilometri, telescaun și se deschide după ce în zonă ninge.

De asemenea, în Stână e deschisă și o pistă de tubing, pe care amatorii se dau în „colaci” gonflabili, precum și o pistă pentru sănii. O tură de tubing costă 8 lei, o urcare cu teleschiul 8 lei pentru adulți, 7 lei pentru copii și studenți, iar una cu telescaunul 12 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii și studenți.

Cei care vor să învețe să schieze o pot face la Școala de Schi Stâna de Vale, unde o lecție individuală costă 170 de lei, iar în cazul în care instructorii lucrează cu un grup, lecția începe de la 100 de lei/persoană. „Am avut cursanți de la 3 ani până la 70 de ani. Unii vin să învețe, alții să se perfecționeze”, spune Dan Ispas, monitor de schi profesionist.

Unde se poate schia în Bihor. Pârtia de la Piatra Grăitoare

La granița dintre Bihor și Alba, pârtia bihoreană Piatra Grăitoare este naturală, așadar se deschide doar când vremea o permite (urcarea cu telescaunul: 15 lei copii, 20 lei adulți).

În schimb, la Arieșeni, una dintre piste, Vârtop II, are și zăpadă artificială, așadar turele și lecțiile de schi se țin deja de la debutul sezonului. Acolo, an de an, monitorii Școlii de Schi Gligor dau lecții pentru toți cei care vor să se bucure de sportul de iarnă, una individuală costând 150 de lei.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: Bilanțul unui an care a mistuit speranța

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....