VIDEO Hotel monument istoric din Craiova, scos la vânzare pentru aproape două milioane de euro

Data:

spot_img

Hotelul Minerva din Craiova, construit în anul 1902 după planul arhitectului Toma Dobrescu, se vinde. Imobilul este monument istoric.

Minerva rămâne o realizare de excepție în urbanistica craioveană, impresionând ca marime și exuberanță arhitecturală. O construcție monumental realizată în stil maur, cu o bogată decorație la exterior, cu o intrare care se remarcă prin monumentalitatea ei. Sala Maură are un luminator uriaș, având pe lateral oglinzi vieneze care scot în relief fastul și măreția concepută de architect. Astăzi Minerva este în stare de proiect și își așteaptă răbdătoare și nostalgică vremea de a străluci din nou. Consolidată și parțial renovată, clădirea necesită un proiect de renovare pentru a putea fi folosită din nou ca hotel cu facilități de restaurant, braserie și grădină de vară și pentru a redeveni punctul principal de atracție al unui oraș din viața căruia lipsește de prea multă vreme.

Preţul cerut, aproape două milioane de euro

Potrivit unei postări pe contul de Tiktok al Anei Ţepuş, preţul cerut pentru imobilul care conţine grădină de vară, cofetărie şi cramă, este de 1.950.000 de euro. Anunţul de vânzare este postat şi pe site-ul Casei Sotheby’s.

Citește și Zelenski face prima sa vizită în România – Întâlniri cu Iohannis și Ciolacu și discurs în Parlament

„Este un adevărat simbol al Craiovei, realizare urbanistică de excepţie, monument istoric ce îşi aşteaptă pentru 1.950.000 euro investitorii care să-l readucă la grandoarea de altă dată: Hotelul Cazino Minerva. A fost edificat în 1902 de către constructori italieni, în baza planurilor arhitectului Toma Dobrescu, prima generaţie de arhitecţi români şcoliţi la Ecole de Beaux Arts, care mai are în portofoliul oltean Liceul Carol I și clădirea Muzeului Olteniei.

Imobilul a fost ridicat pe ruinele unui fost cazino, terenul de 1.200 metri pătraţi aparţinând Epitropiei „Madonna Dudu”. Noul stabiliment era compus dintr-un hotel cu 26 de unităţi de cazare, salonul restaurant decorat în stil maur, mai puţin obişnuit la noi, arce multiboltate, decoraţie geometrică policromă, braserie, grădină de vară, cofetărie şi cramă. Mai multe, în Reporter24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.
2 COMENTARII
  1. Un pret derizoriu,pentru o asa cladire cu atatea componente( f. artistice cat si functionale), nu am stiut niciodata cine a fost arhitectul, trebuie sa fi fost un profesionist de exceptie, insa si constructorul timpului, dovedeste ca la vremea respectiva, existau meseriasi cu rang de master… Dupa miile de cladiri istorice pe care le-am vazut-direct sau pe virtual- pot spune ca aceasta cladire este o bijuterie „universala” , nu doar nationala sau regionala…

  2. In satul Curmatura(Dolj) pe strada Ceracenilor, spre iesirea estica, pe partea nordica( expunere la soare) este o casa de exceptie(3 nivele) construita -cred- inainte de ADRM, daca nu este inca declarata monument istoric, cu siguranta este macar o bijuterie arhitecturala, as dori ca cineva sa defineasca stilul, „arabescurile” si chiar culoarea, amintesc de cladiri importante marocane, cine o are in proprietate*, trebuie sa ceara un audit pentru introducerea cladirii intr-un circuit de monumente, macar regionale…(poate fi mostenire, sau poate fi cumparata, cu atat mai mult, pentru ca intretinerea edificiului este de exceptie, cumparatorul-daca este cazul- a avut o intuitie si gust de exceptie, casa isi poate scoate banii-pe termen lung- prin subsidiile care se acorda acestor exceptii ale arhitecturii…Rog trecatorii pe DJ561, sa faca o derivatie si sa viziteze locul, si apoi sa petitioneze pentru aceasta cladire, -inca odata- daca nu cumva este deja inclusa intr-un patrimoniu oficial…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related