Cherecheş a refuzat extrădarea simplificată. Va mai sta în Germania

Data:

Cherecheş a refuzat extrădarea simplificată, prin urmare va mai sta în Germania, după cum a anunțat avocatul său. Fostul primar al municipiului Baia Mare, reţinut în Germania după ce a părăsit ţara ilegal, a ales această cale pentru a întârzia revenirea în România.

„Cătălin Cherecheş refuză să îşi dea acordul pentru o extrădare simplificată. Am discutat cu avocatul său din Germania şi acesta spune că, în situaţia unei extrădări fără o procedură simplificată, aceasta poate dura între 3 şi 6 luni.

În aproximativ 5 zile, Cătălin Cherecheş urmează să fie transferat la un loc de detenţie din Munchen”, a spus Răzvan Doseanu. Conform lui Doseanu, clientul său a discutat doar cu avocatul din Germania, titrează Monitorul de Cluj.

Citește și Petreceri cu Cherecheș, șefi ai Poliției de Frontieră și politicieni PSD-PNL

„Până în prezent, nu i s-a permis lui Cătălin Cherecheş să ia contact cu nicio altă persoană decât avocatul său din Germania. Din discuţiile cu avocatul din Germania, Cătălin Cherecheş nu s-a opus în momentul în care a fost prins de autorităţile germane”, a precizat Răzvan Doseanu.

Prins în Bavaria, Cherecheş a refuzat extrădarea

Presshub a scris cum Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost depistat şi reţinut, marţi, de poliţiştii bavarezi. Asupra sa a fost găsit și un buletin de identitate emis de ministerul de Interne din Italia.

Cel mai probabil, Cătălin Cherecheș urma să ajungă în Italia. El a fugit din ţară folosind actul de identitate al unei rude, vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea, cu Ungaria. Primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie.

Citește și Ce avere are Cătălin Cherecheș, prins în Germania

„Cherecheş a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria prin PTF Petea la ora 07,49 folosind o altă identitate aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin.

La ora menţionată, la controlul de frontieră efectuat pe teritoriul maghiar, s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România, în care se aflau două persoane, conducătorul auto care figura în regim de taxi şi un pasager pe scaunul din dreapta.

Cele două persoane s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti, dintre care una, cea a pasagerului, aparţinea unei rude a numitului Cherecheş Cătălin, persoană care locuieşte într-un stat din Europa”, a declarat inspectorul general al IGPF, Victor-Ştefan Ivaşcu, într-o conferinţă de presă.

Amănunte, AICI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto – Cluj Capitala

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...