Trump a redevenit favoritul americanilor. Unde este vulnerabil Biden

Data:

Trump a redevenit favoritul americanilor. În această perioadă mai multe sondaje de opinie realizate în Statele Unite arată că fostul președinte îl devansează pe Joe Biden într-o ipotetică confruntare electorală în anul 2024, atât în statele cheie, cât și la nivel național.

Deși aceste sondaje nu pot preconiza cu exactitate preferințele electoratului american, ele lansează un start informal privind campania prezidențială pentru alegerile din noiembrie 2024, scrie jurnalista Sidonia Bogdan.

De pildă, un sondaj CNN  îl identifică pe Trump în fața lui Biden cu 49-45 într-o ipotetică bătălie electorală.

Un alt sondaj New York Times/Siena College, publicat pe 5 noiembrie, a arătat aceeași tendință, Trump îl devansează pe Biden în cinci din cele șase state cu electorat indecis care vor influența rezultatul cursei din 2024: Nevada, Georgia, Michigan, Pennsylvania și Arizona.

„Singura veste bună pentru președintele Joe Biden în acest sondaj New York Times/Siena College este că a fost realizat cu un an înainte ca alegătorii să meargă la urne”, a declarat Don Levy, director al Siena College Research Institute.

„În prezent, fostul președinte Donald Trump îl devansează pe Biden în cinci din cele șase state cheie de luptă electorală – toate câștigate de Biden în 2020 – care vor determina probabil câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2024.

Dacă în confruntarea din 2024 ar fi prezentat un alt democrat decât Biden care să candideze împotriva lui Trump, scorul generic democrat ar avea un avans de 7 până la 12 puncte în 5 dintre state și un avans de 3 puncte în Nevada”, a mai declarat Levy.

Un alt sondaj al CBS News îl arată tot pe Trump în fața lui Biden într-o confruntare ipotetică, 51% la 48%. Un alt sondaj asemănător a fost publicat recent de Emerson College.

Citește și: Doi elevi care au insultat o profesoară trebuie să-i plătească daune de 30.000 de lei

Vârsta înaintată și inflația, vulnerabilitățile lui Biden

Fiind la un an distanță de momentul votului, sondajele respective nu pot preconiza cu exactitate cum vor vota americanii în noiembrie 2024. Istoria sondajelor de opinie din Statele Unite arată că aceste predicții electorale au produs și multe erori în trecut.  Mai mult, niciunul dintre cele două partide americane nu a luat o decizie finală privind candidatul pentru cursa prezidențială.

Sondajul realizat de „The New York Times arată însă că mulți americani sunt îngrijorați de vârsta președintelui Biden, peste 70% dintre ei considerând că acesta nu ar putea îndeplini un al doilea mandat în mod eficient.

Continuarea, în sidoniabogdan.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: The White House / Facebook)

spot_imgspot_img
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan este un jurnalist cu peste 17 ani de experiență în presă. A publicat anchete, reportaje, interviuri, analize sau opinii în Libertatea, Newsweek România, Vice România, Eastern Focus Quarterly, Dilema Veche, România Liberă, Digi24 și Jurnalul Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...