Sălile de operaţie şi saloanele Spitalului Judeţean Galați, dezinfectate cu roboţi

Data:

Sălile de operaţie şi saloanele Spitalului Judeţean Galaţi vor fi dezinfectate cu ajutorul a 22 de roboţi cu raze ultraviolete.

Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ap. Andrei” din Galați va beneficia de un sistem automatizat unic în Moldova pentru dezinfecția saloanelor și a sălilor de operații, informează Consiliul Județean Galați.

”De la trei ore la doar șapte minute. Atât durează de astăzi igienizarea unei săli de operație cu ajutorul unuia dintre cei mai performanți roboți de dezinfecție din lume. Adică mai repede și mai bine, sala de operație putând fi folosită în condiții de siguranță în doar câteva minute. Iar 22 de astfel de roboți au fost aduși astăzi (luni – n.r.) la Spitalul Județean.

Citește și: Fostul președinte al CSM a câștigat, într-un singur termen, dreptul de a conduce după ce i-a fost suspendat permisul

Cu ajutorul ultravioletelor de tip UV-C, noul robot distruge în doar câteva minute bacteriile, virusurile și alte tipuri de microorganisme, inclusiv coronavirusul și bacteriile rezistente la antibiotice. Poate fi controlat de pe tabletă sau telefon și este dotat inclusiv cu senzori care detectează prezența persoanelor în raza de acțiune, pentru a evita orice expunere greșită.

Roboții cu ultraviolete vor fi folosiți pentru dezinfecția zonelor vitale ale spitalului – blocul operator și blocul de nașteri, precum și secția de neurochirurgie, acolo unde un salon poate fi dezinfectat, în medie, cu noul robot în mai puțin de 10 minute, față de 4-5 ore cu vechile dispozitive”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Continuarea, în Viata-libera.ro

Citește și: 7 milioane de euro pentru vila președintelui. Iohannis și Ciolacu s-au grăbit să nege

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...