Cum vor arăta pasajele care vor fi construite pe Calea Aradului. CJ Bihor va porni licitația pentru desemnarea constructorilor

Data:

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat că proiectele tehnice pentru pasajele care vor fi construite pe Calea Aradului, pe sub centură la ieșirea din oraș și peste DN 79 între ERA Park Oradea și Oradea Shopping City, se apropie de finalizare.

Mai mult, luna viitoare va porni licitația pentru stabilirea constructorilor pentru ambele pasaje.

Cu finanțare din fonduri UE

„Luna viitoare licităm pasajele din Calea Aradului”, a scris Bolojan pe contul său de Facebook, explicând că săptămâna trecută au fost semnate contractele pentru realizarea auditului de siguranță rutieră și că „finalizarea proiectelor tehnice care vor fi construite din toamna acestui an se apropie de final”.

„În aprilie, după avizarea finală de către CNAIR, vom demara procedura de licitație pentru selectarea constructorilor”, a anunțat Bolojan, precizând că proiectul este rezultatul unui parteneriat între CNAIR, Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor, precum și că „finanțarea este asigurată din fonduri europene”.

Citește și: Cum s-a pregătit România pentru energiile viitorului: are un aport redus la nivel european

De asemenea, șeful CJ Bihor a anexat și un film care prezintă felul cum se va circula pe primul dintre cele două pasaje, cel de la ieșirea din Calea Aradului pe sub actuala girație din centura Oradea.

Aprobate în vara anului trecut

Construirea celor două pasaje, ca de altfel și a altor două, la ieșirea din oraș pe DN 19 spre Biharia și din Oșorhei pe DN 1, a fost aprobată cu unanimitate de voturi de către aleșii bihorenilor în luna iulie a anului trecut, la propunerea președintelui CJ Bihor.

Pasajul pe sub centură din Calea Aradului va avea, potrivit hotărârii adoptate, o lungime totală a amenajărilor de 406 metri, din care pasajul propriu-zis va avea 252 metri, iar costul estimat prin studiul de fezabilitate este de 46,492 milioane lei.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Interferențele Rusiei deranjează Europa în apropierea alegerilor
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...